Tip top zomerklaar

02-03-2016 14:49

Hallo, 

De lente staat voor de deur en de temperatuur gaat langzaam maar zeker omhoog. We moeten wel nog even wachten met slippers en korte shortjes tot het kwik nog ietjes hoger ligt. En dus is dit het perfecte moment om jezelf helemaal weer zomerklaar te maken.

zomerklaar

Voor de zomer willen we er natuurlijk allemaal tip top uitzien, daarom heb ik een aantal tips voor jullie om je van top tot teen helemaal voor te bereiden.

1) scrub

Om te zorgen dat je huid weer helemaal zacht en gezond is, kun je je lichaam scrubben. Begin bij je voeten, ga omhoog naar je benen, buik en armen. Gebruik voor je gezicht een fijnere scrub, je huid is daar namelijk veel dunner. Met het scrubben verwijder je de dode huidcellen, wanneer deze weg zijn zal je sneller bruin worden.
 

2) smeer

 
In de winter is de lucht heel droog en daardoor droogt ook je huid soms ernstig uit. Zorg dus dat je elke dag een hydraterende crème gebruikt, zodat je huid weer zacht en soepel wordt. Je wilt natuurlijk wel mooie zachte benen, wanneer je straks dat leuke jurkje aan hebt.
 

3) knip, vijl en lak

 
Ook wanneer je je slippers weer aantrekt, wil je dat je voeten er weer netjes en verzorgd uitzien. Zorg dat je nagels mooi geknipt, gevijld en gelakt zijn. Of breng een bezoekje bij de pedicure.
 

4) scheer en/of wax

 
Bij mooie benen denk je niet aan schuurpapier, dus zorg dat je benen mooi geschoren zijn. Maak ook je bikinilijn vast klaar voor de bikinimomenten. Je kunt het scheren, maar het ziet er mooier uit wanneer je het waxed. Bij waxen weet je zeker dat er geen haartjes achter blijven en wordt het mooi glad zonder bultjes.
 

5) beweeg

 
Voor strakke billen en een platte buik in het zomerseizoen moet je bewegen. Ga lekker lopen, fietsen of zwemmen het is ook nog eens heel gezond voor je.
 

6) bruin

 
Wanneer het straks zomer is en de zon is fel, kun je snel verbranden. Als je nu vast af en toe in de zon gaat liggen of onder de zonnebank gaat, went je huid vast aan de eerste zonnestralen. Het is niet alleen beter voor je huid, maar je wordt uiteindelijk ook nog sneller bruin als je skin al een kleurtje heeft. Bovendien hoef je veel minder make-up te gebruiken als je al een gezond kleurtje hebt. Vergeet zeker niet een goede zonnecreme te gebruiken met genoeg factor volgens uw huidtype. 
 

7) verzorg je haar

 
Door de zon, zee en het strand droogt je haar enorm uit. Als je du al met gezond en stralend haar de zomer in gaat, zal het uiteindelijk wel meevallen. Laat je haar nog even knippen voor het echte warme weer begint, dan ga je met een frisse coup het nieuwe seizoen in. In de zomer groeit je haar sneller, dus het is ook zo weer aangegroeid.
 

8) drink

Drink voldoende water. Zo hydrateer je uw lichaam van binnenuit, wat goed is voor lichaam, huid en haar. 
 
 
Maar het belangrijkste is vooral "hou van jezelf"!! 
 
 
Met deze tips kom je een heel eind met je voorbereidingen. Misschien heb jij zelf nog een speciaal zomerritueel? Wat doe jij om jezelf zomerklaar te maken?
 
 
Geniet van de beginnende zonnestralen. 
 
grts,
mom with a blog

Onderwerp: Tip top zomerklaar

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht