Mijn top 3 veggie gerechtjes

16-07-2016 14:21

Hallo lieve blog lezertjes, 

Ok, ik geef het toe het word hier meer en meer een food blog. Maar ik eet nu eenmaal graag. En dat is dan ook weer de reden waarom ik in Mei officieel gestart ben met de opleiding voedingsconsulente. 

Eerlijk is eerlijk ik zal nooit een 100% veggie eter worden. Ik den nu eenmaal een beenhouwers dochter en thuis is vlees het hoofd ingrediënt. 

Ja ik eet graag een goeie biefstuk friet of ribbetjes op de BBQ zeg ik zeker ook geen nee tegen. Maar ik eet toch al elke week 2 a 3 tal keer vleesloos. En dat is vooral te danken aan de paar weken dat ik de Hellofresh boxen gebruikte. Daar word het weekmenu telkens ingedeeld met een vlees, vis en veggie gerecht. Een goede variatie dus. Waar ik vroeger enkel maar vlees gerechten kon maken en niets wist hoe vis of veggie te koken, heb ik dit via hellofresh wel geleerd. 

Misschien zijn mijn gerechtjes ook niet 100% volgens de veggie regels en normen maar er zit al geen vlees in. Dus dat is al een overwinning op zichzelf. 

Dit zijn mijn 3 favoriete veggie gerechtjes. 

1) Gewokte noedels met snijbonen en spiegelei.

2) Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne.

 

3)Orzo met gemengde sla en gebakken maiskolf. 

Zo, ik hoop dat ik toch beetje een inspiratie ben geweest met deze veggie gerechtjes. En sorry aan de vegetarische lezers als het niet 100% klopt maar ik probeer vooral wat gezonder te zijn ;-) 

Veel eet plezier! 

Grts, 

Mom with a blog