Little Fashionista

14-11-2015 21:14

Hallo, 

Ik deed in de middelbare school textiel als richting. Ja ik kan kleren maken, maar eerlijk sinds schooltijd heb ik echt weinig kleren gemaakt. Op een paar carnavalskleren na. Voltijds werken, kindjes grootbrengen enz..de tijd is er soms moeilijk voor te vinden.

Sinds de geboorte van mijn kleinste dochter begint het terug te kriebelen om weer te gaan stikken. Vooral voor mijn kleine meid. Kleedjes, rokjes enz.. Ik ben gek op de retro/ bloemen en felle kleurtjes stoffen voor mijn kleine meid. 

Sinds een paar jaar volg ik ook op FB de pagina van stoffenspektakel. Dat is een beurs voor stoffen en andere stikmaterialen die in Nederland en België worden georganiseerd. Ik was tot een maand geleden nog nooit op zo een beurs geraak. Maar vorige maand was het eindelijk eens dicht in de buurt en stond dit natuurlijk in grote letter in mijn agenda genoteerd. 

Dit is echt de moeite waard!! Je weet niet waar kijken, zoveel standen, zoveel stoffen en vooral goedkope acties. 

Ik heb 5tal stofjes met print en effen kleurig, bijhorende ritsen en naaigaren gekocht. 

Als eerste maakte ik een kleedje, het patroon tekende ik af van een bestaand kleedje.

Als tweede maakte ik een rokje.


 Dit patroontje vond ik heel toevallig in het naai tijdschrift  La maison Victor. Ik kende dit tijdschrift niet en vond het in de supermarkt. Toen ik thuis in het tijdschrift bladerde was ik meteen verkocht. Moderne partonen, makkelijk en vooral goed uitgelegd (met foto's) hoe je de kleren aan elkaar moet stikken. Ik ben van het eerste moment fan en heb me ook direct een jaarabonnement aangevraagd. Je kan ook op hun site terecht voor patronen en zelfs voor de stoffen die zij gebruikten in het tijdschrift. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. 

Ik heb terug de microbe te pakken om kleertjes te maken. En wie weet begin ik misschien wel een eigen kleine meisjes collectie :-D. Een geluk we nog kunnen dromen. Een leuke hobby en mijn prutske steeds mooi gekleed. 

 

 Als jullie ook graag willen leren stikken kijk zeker eens online of er naailessen in de buurt zijn of misschien een naai café. 

Grts,

 mom with a blog 

Onderwerp: Little Fashionista

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht