Koken met een klein budget

01-05-2016 20:18

Hallo, 

Het leven word alsmaar duurder, zeker als alleenstaande is het financieel soms een heel moeilijk om binnen budget te blijven. Reden te meer om op de kleintjes te letten. Moet jij ook met minder geld rondkomen dan voorheen? Als je geld wilt besparen, kan het helpen als je begint met een goede planning van je weekmenu. Plan aan het begin van de week precies wat je die week wilt eten. Noteer de gerechten met de ingrediënten en maak op basis daarvan je boodschappenlijst. Vul aan met andere zaken die je nodig hebt en zorg dat je alles in huis haalt. Kijk ook in uw kasten wat je nog staan hebt, wat je eventueel nog kan gebruiken voor een maaltijd te maken. Zo is het gemakkelijker om binnen budget te blijven. Ikzelf als alleenstaande mama met 3 kinderen (waarvan 2 tieners die meer eten dan ik) leef op een weekbudget van 50€ per week voor eten en drinken. (voor 4 pers.)
 
 
Ik ga volgende week mijn menu en kosten daarvan bijhouden en zo tonen hoe ik binnen budget blijf. Volgende week post ik een nieuw blog artikel met het verloop van die week. Startende van maandag tot zondag. Ik schreef al eerder een blog artikel over Goedkoop en gezond eten, in dat artikel vind je al heel wat tips terug om gezond en toch goedkoop te eten. 
 
 
 
Wil je zelf liever niet nadenken over het weekmenu? Dan kan je ook kant en klare low-budget weekmenu's online vinden. Het denkwerk is dan al voor je gedaan.  De meeste gerechten/ snacks die je op mijn blog vind zijn ook low-budget.
 
Zo dit was het voor vandaag, volgende blog is mijn low-budget weekmenu. 
 
mvg, 
Mom with a blog

Onderwerp: Koken met een klein budget

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht