Kerststress voorkomen doe je zo!!

24-12-2015 09:53

Hallo, 

De kerstperiode hoort leuk en gezellig te zijn en de meeste mensen willen het dan ook allemaal zoals het hoort. Maar daardoor word kerst vaak een heel stuk minder leuk. 

Je hoort voor iedereen een cadeau te hebben en het hoort er ook bij dat je welllicht ook nog iets lekkers eet en je hoort er natuurlijk tiptop en glittery bij te lopen. Dan hoor je ook nog een mooi versierede kerstboom te hebben en allerlei versieringen aan en in je huis. 

Dat zijn toch heel wat dingen die je hoort te doen waardoor het ondanks dat alles toch leuk en gezellig hoort te zijn en zo kan er al snel kerststress op komen. 

 

Hieronder paar tips die ik zelf gebruik om deze kerststress te vermijden. 

 

1) Plan vooruit. 

 

Maak tijdig een planning van wat je wil doen, wie je wil uitnodigen, cadeaus, wat je gaat eten enz..

Niets lastiger dan last minute cadeaus moeten kopen en alle leuke dingen weg zijn. Koop daarom al cadeaus in de loop van het jaar.(voor bv ouders, grootouders, kinderen)

 
 

2) Bepaal wat belangrijk is. 

 

Maak een lijstje van wat belangrijk is naar minder belangrijk. Soms is het heel lastig om te bepalen wat nu echt belangrijk is en wat niet. Dan kan je die taken eerst doen en realiseren dat het niet erg is als de laatste taken niet gedaan zijn. Je kunt die zelfs schrappen van je to do list. 

3) Blijf bij het budget. 

 

Of het om eten of om cadeaus of kleding gaat. Maak een budget op. 

Wees slim met de menu keuze, gebruik bv ingrediënten in verschillende gerechten. Het moet niet altijd duur te zijn om lekker te zijn. 

Maak een lijstje op voor wie er cadeaus moeten gekocht worden schrijf daarnaast het budget dat je wil spenderen aan die persoon. Koop gespreid over het ganse jaar dan word het ook financieel minder zwaar op het einde van het jaar ;-) . 

Wat kledij betreft, kijk eerst goed in je kleerkast combineer iets nieuw met iets oud. Of misschien heb je wel iets feestelijks die je aandeed voor trouwfeest of communie enz..Het moet niet altijd iets nieuw zijn.

 
 

4) Vraag om hulp. 

 

Vraag om hulp van gezinsleden. Laat bv kinderen tafel dekken en versieren. Stuur manlief om specifieke boodschappen. (bv bij bakker taart afhalen ) Alle kleine beetjes helpen zodat je wat meer adem ruimte hebt. 

 

5) Neem rustig de tijd. 

Geniet en neem rustig de tijd. Kerstshoppen, veel volk, lange wachtrijen enz Maak het er een gezellig dagje van. Ga lunchen, koffie drinken tussendoor. 

Last but not least, Geniet van familie, vrienden..En onthoud alles kan maar niets moet. Het is maar kerstdag, morgen is het weer een gewone dag. 

Welke tips gebruiken jullie?

Merry Christmas, 

Mom with a blog

 

 

Onderwerp: Kerststress voorkomen doe je zo!!

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht