Homemade Granola

12-12-2015 15:13

Hallo, 

Mijn lievelings maaltijd van de dag is het ontbijt. Vooral in het weekend dan is er al meer tijd om rustig en uitgebreid te ontbijten. 

Ik eet meestal volle yoghurt met granola en vers fruit. Het enige nadeel aan de gekochte granola's of crunchy muesli's is dat er toch heel wat toegevoegde suikers zijn. Daarom ging ik op zoek naar een gezond alternatief. 

Via één van de mensen waar ik werk kreeg ik een receptje om zelf granola te maken. Dit was natuurlijk iets dat ik direct wou uitproberen. Uiteindelijk vind je heel wat verschillende recepten op internet. Dat is vooral heel tof omdat je dan ook eens verschillende variaties kan maken. 

Dit is mijn Granola. 

Benodigdheden

* 1el kokosolie

*2 el kokosbloesemsuiker 

*2el honing

*1kl kaneel

*1 kl vanille

*220gr granenvlokken (vb. rijstvlokken,havermout enz)

*50gr noten

*100gr gemengde zaden

*25g kokosrasp

 

Werkwijze

Kokosolie, honing, kokosbloesemsuiker, vanille en kaneel in een kom en mengen en laten opwarmen. 

Wanneer gesmolten alle ingrediënten erin mengen.

De massa op een overschaal bedekt met bakpapier uitgieten en 20min laten roosteren op 160°.

Van bakplaat afhalen en in bokaal laten afkoelen, dan pas bokaal sluiten. 

 

LET OP!! Roostertijd is afhankelijk van de gebruikte granen. De mengeling kan snel zwart aanbakken dus zeker niet uit het oog verliezen. De massa word pas crunchy na het afkoelen.

 

Bewaar de granola in een goed afgesloten bokaal of potje en dan kan je het zeker 1 a 2 weken mee verder. Ik had geen kokosbloesemsuiker en vanille maar nam in de plaats vanillesuiker (beter stevia ofzo/ gezonder) maar ik was te ongeduldig om nog een dag langer te wachten voor die ingrediëten te gaan kopen ;-) .

Veel Granola plezier! 

grts,

Mom with a blog

Onderwerp: Homemade Granola

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht