Gin Tonic Hype

01-08-2015 20:29

Hallo, 

Ok, we moeten toegeven er is een grote Gin & Tonic Hype aan de gang..Ik moet zeggen dat ik niet onmiddelijk overtuigd was van de gin & tonic. De bittere smaak beviel me niet, maar na een paar verschillende soorten geproeft te hebben ben ik ook wel fan  geworden . 

Ik was deze week dan ook in de supermarkt is gaan rondsnuffelen in de gin & tonic rayon. En was nogal geschrokken hoeveel soorten er bestaan en met wat je ze allemaal kunt combineren. Je kan er dozen met 10 botanicals(smaakmakers) kopen en eerlijk dit heeft ook wel een mooi prijs kaartje..Nu word gin & tonic vaak gecombineerd met citrus vruchten als smaakmaker.

 Als citroenschil in een recept staat koop ik meestal juist daarvoor een citroen. Maar hoe vaak gebruik je geen citroen of lemoen zonder dat je de schil gebruikt? Dit overkomt mij regelmatig. Bijna dagelijks zelf, want ik eet bijna elke ochtend bij het ontbijt een roze pompelmoes. Eigenlijk zonde omdat de schil een heerlijke smaakmaker is. Dus dacht ik. 

Wat als ik de zest van mijn pompelmoes droog om bij mijn gin & tonic te doen?

Dus heb ik deze ochtend mijn zest dun afgesneden met mes (zie foto's) en in julliene gesneden. Verspreid dit op een ovenplaat met bakpapier. Ik deed het ook met een pompolmoes op zijn geheel. Ik sneed mijn pompelmoes in heel dunne schijfjes en deed deze op de 2de bakplaat ook met bakpapier onder. Doe dit allebei in een hete lucht oven op 100°C voor +-5u.(verwarm de oven 10min op voorhand) Ik heb wel na 3tal uur de pompelmoes schijfjes eens omgedraaid. 

Ik moet eerlijk toegeven dat het de eerste keer was ik dit probeerde, na opzoek werk online kreeg ik telkens te lezen dat je de zest kan drogen maar niet de ganse pompelmoes . En rarara het is toch gelukt :-D. Ik bewaar de zest en pompelmoesschijfjes in een goed afgesloten glazen potje. Zo heb ik altijd een voorraadje! Ideaal. Zorg wel dat het echt heel goed gedroogd is anders gaat het schimmelen en dat is niet de bedoeling. Beter wat langer in de oven. (elke over is anders)

Heel gemakkelijk te doen en dus ook voor lemoen,citroen,sinaasappel. 

Ik gebruik dus nu mijn zest en pompelmoes schijfjes voor mijn gin & tonic drankje. 

Je kan natuurlijk ook de citrus zest voor andere dingen gebruiken.

*Als smaakmaker in smoothies, cake, thee, salades of om olijfolie een heerlijke citrussmaak te geven. Gemalen bij marinades voor vlees, vis, gevogelte..enz.

Veel succes,

Mom with a blog