Gezonde, gemakkelijke en goedkope Lunch

02-10-2015 20:07

Hallo, 

Vandaag had ik een dagje vrijaf, zalig lang weekend. Dus heb ik eens genoten met mijn kleinste poppemie van een relax dagje. Na een ochtend tekenfilms kijken tijd voor de lunch. 

Deze week kreeg ik een pakje gerookte zalm sneetjes van een vriendin, het was al een paar dagen overtijd en zij durfde dit zelf niet meer te eten. Ik wel ;-) De verpaking was nog gesloten en was koel bewaard, dus zeker nog niet slecht. Wel 1 aanrader eens open, direct opeten!! Normaal is het op vrijdag frietjesdag, maar vandaag zijn mijn 2 grote meiden bij vriendinnen gaan slapen. Dus heb ik vandaag maar een warme lunch gemaakt. 

Eind van de maand is tijd om de frigo leeg te eten, voor we terug grote inkopen doen. 

Deze middag quiche met prei en de gerookte zalm die ik gekregen heb. Ik heb altijd eitjes en room in huis en in de diepvries  had ik nog een portie prei. Het enige wat ik niet in huis had was bladerdeeg, maar op zich is dit geen probleem. Dan maak ik gewoon de quiche in een siliconen taartvorm. Je kan dit ook steeds in cupcake vormpjes doen als hapje. (koud of warm te serveren) En zoals jullie zien op de foto kan je de quiche heel gemakkelijk uit de vorm halen zonder te breken of kleven. 

Recepten van een quiche vind u hier. Maar je kan daar zoveel in vairiëren, zolang de eitjes en room in verhouding zijn en ideaal om restjes in te verwerken. vb. zalm/broccoli, kerstomaat/ fetakaas, prei/spekjes, witloof/ham enz..

Ik nam 3 eitjes, 200ml room, 1 stengelprei (gesneden) en een pakje gerookte zalm sneetjes. Mijn taartvormpje is wat naar de kleine kant ;-) Je kan dit natuurlijk ook als avondmaal maken.  

Smakelijk, 

Mom with a blog

Onderwerp: Gezonde, gemakkelijke en goedkope Lunch

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht