Budgetvriendelijk Parijs met kids

28-07-2015 20:19

Hallo, 

Zoals jullie weten ben ik een alleenstaande mama met 3 kids en daardoor is mijn vakantie budget heel miniem. 

Vorige zomer wou ik graag eens met de kids 2dagen naar Parijs aangezien we niet op vakantie gingen.

Als alleenstaande met kids kom ik meestal niet in aanmerking voor de verschillende vakantie acties. Dus moet ik zelf op zoek naar iets budgetvriendelijk. 

Dus hier een paar tips die ik voor elke reis gebruik. 

Tip1) Zoek via sites zoals booking/ hotelspecials/vacansoleis naar het geschikte hotel of camping. (hangt af wat voor vakantie je wil doen) Eens je een hotel gevonden hebt kan je via google opzoek naar de originele site van het hotel. Als je via de originele site boekt kan je vaak heel wat €'s uitsparen. Als je net zoals ik niet voldoet voor de actie aanbiedingen. Vooral interessant voor auto vakanties.

Ik vond zo volgend hotel in Parijs.

 www.marys-paris-hotel.com/

Ik boekte er een 4pers. kamer met ontbijt voor maar 140€. Prijs/qualiteit was ok. Dit is een basic klein hotelletje ideaal voor 1 a 2 nachten. Ontbijt was niet zo uitgebreid maar meer dan genoeg.(mini stokbroodjes,croisant, ham, kaas, confituur, choco, thee, koffie, fruitsap, yohurt en cornflakes)Kamer en badkamer waren proper. Personeel was heel vriendelijk, maar misschien waren dat wel mijn charmes ;-D en ik spreek ook wel Frans wat ook al gemakkelijker is. Let wel voor mensen die echt op zoek zijn naar een pure luxe hotel met uitgebreid ontbijt is dit hotel niet geschik.

Tip2) Vertrek nooit onvoorbereid. Zoek info op toeristische sites wat er allemaal te doen is. Daar vind je heel wat info zoals inkomprijzen, openingsdagen, interessante uitstappen enz..

Zo vond ik voor Parijs volgende site . 

www.parijsmijnstad.nl/

Via deze site vond ik heel wat interessante info. Ik ging met de auto naar Parijs en kwam zo te weten dat in de maand augustus de meeste straten van Parijs gratis parkeren is. Dit kan je zien op de parkeermeter in de straat. Ik had geluk een parkeerplaatsje voor het hotel en GRATIS :-D . Bij aankost  aan het hotel (s'morgens om 10u) konden we al onze bagages veilig binnen zetten tot we s'avonds konden inchecken. 

Tip3) Om nog meer te besparen nam ik van thuis al een picknick mee voor de eerste dag in Parijs.S'middags belegde broodjes en s'avonds koude pasta salade. Ik heb een frigoboxrugzak met verschillende kleine zakjes aan waar je bestek en papieren bordjes kan insteken. Dag 2 aten we eerst ontbijt in het hotel en voor s'middags gingen we in een supermarkt om stokbrood en beleg om dan in 1 van de zovele parken gezellig te picknicken. Echt a la parisienne..(niet in alle parken toegelaten) Een tip voor als je bv op een camping op vakantie gaat is opzoeken of er een aldi of lidl in de buurt is om boodschappen te doen, want meestal zijn de campingwinkeltjes super duur. (bv. via google..lidl in Frankrijk en zo via postcode een filliaal zoeken)

Via de site hierboven vond ik ook de info om Parijs te doen via de Batobus. Dit is een hop on hop off boot die op 8 plaatsen stopt. (Notre dame, Louvre, champs elysées, Eifeltoren, Jardin des plantes..enz) Dit deden wij op dag 1.Opgelet niet bereikbaar voor mindervaliden en met buggy minst plooibaar wel te doen, dit omdat de opstapplaatsen enkel via trappen bereikbaar zijn. Op dag 2 gingen we de Sacré coeur en Père lachaise bezoeken. Dit hebben we allemaal te voet bezocht. Het hotel was op 30min stappen van de Notre Dame waar we onze tickets voor de batobus kochten en opstapte. Dag erna 35min stappen tot aan de Sacré coeur en van daar naar Père lachaise ook 30min stappen. (heel gemakkelijke te vinden ) Van Père lachais naar het hotel ook 30min.

Dus ik kan zeggen ons hotel heel centraal gelegen was en alles gemakkelijk bereikbaar was. We kregen in het hotel een stadsplan en metroplan.(Vraag dit zeker in uw hotel) Er was ook een metrostation om de hoek voor de mensen die niet zo graag wandelen. 

Wij zijn nergens binnen geweest omdat mijn kleinste dochter nog in een buggy zat. Dus alles was zo wie zo moeilijker te doen. Maar op zich ben ik ook geen persoon die uren in een wachtrij wil staan om iets te bezoeken . De sfeer en gezelligheid van Parijs kan je zo ook opsnuiven.

Mijn 2daagse Parijs heeft ons +-300€ gekost. 

ALL-IN :Verblijf 4pers. met ontbijt, Lunches en drank, Stratenplan voor Père lachaise( anders loop je verloren), koffie @starbuks + aankoop 3 take away bekers van starbuks, batobus 3pers. (baby was gratis) en benzine heen en terug reis.

Dit is ook nog een interessante site www.parijs.nu/naar-parijs-met-een-klein-budget-zo-houdt-u-het-goedkoop

Overige budget tips!

  • Heerlijk rondslenteren door Parijs en de sfeer in u opnemen kost helemaal niets!
  • De Eiffeltoren staat bekend om z’n uitzicht maar kost geld en u moet er lang voor in de rij staan. Budgetopties zijn de dakterrassen van de warenhuizen Printemps en Galeries Lafayette en Sacré coeur. Daar heeft u een soortgelijk uitzicht.
  • Vermijd taxi’s. Ze staan vaak vast in het verkeer en ze zijn schreeuwend duur. Neem in plaats daarvan de bus of de metro. Of ga lopen.
  • Doe vooraf onderzoek naar eventuele dagen met gratis toegang of korting voor jongeren, ouderen of leraren. Dit kan u veel geld besparen.
  • Bent u een week of langer in Parijs, dan loont het vaak om een appartement te huren in plaats van een hotel te nemen. Het is goedkoper én u heeft in het algemeen meer ruimte.

 

Geniet van jullie volgend bezoekje in Parijs. 

grts, 

Mom with a blog

leave a replay

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht