Appels of appelmoes invriezen!!

30-09-2015 19:25

Hallo, 

Ik werk in thuishulp sector. En gisteren kwam er één van de klantjes met een grote mand appels aan mijn deur. (+-8kg) Doet me wel deugt te weten die persoon aan mij denkt, het wil toch zeggen mijn werk bij hun niet onopgemerkt voorbij gaat. 

8kg appels wat doet een mens daarmee? Appelmoes maken, appelflappen,appeltaart enz..maar zolang kan je ze niet bewaren.

Wel ik heb er appelmoes van gemaakt en in de diepvriezer gedaan. Maar je kan ook altijd de appels in partjes invriezen voor appeltaart van te maken op later tijdstip. Hoe je dit doet vind je hier terug. 

Al denk ik wel jullie allemaal weten hoe je appelmoes moet maken, geef ik jullie toch een receptje. 

Appelmoes

1kg appels

80gr suiker (naar eigen smaak)

Klontje boter

Scheutje water

Bereiding

*schil de appel, verwijder klokhuis en snijd in parten.

*laat boter smelten in kom 
*voeg appels toe en scheutje water
*laat sudderen op middelmatig vuurtje met deksel tot appels plat gegaard zijn.(tijdig eens roeren) 
*strooi tussendoor de suiker over de appels
 
Na 1uur schil en kuis plezier en een 30 min stoven van 2 grote kommen, heb nu 3kg appelmoes in de diepvriezer. 8kg appels en 3 kg appelmoes? tja het waren appels uit eigen kweek die op de grond gevallen waren. Dus heel wat blutsen en hier en daar wel een rupjes te vinden. En ja sommige zullen misschien denken biekes beestjes en rotte appels. Maar je moet wel denken er niets van pesticides op deze appels zaten. En dit kan men niet zeggen van die schone allemaal goed gevormde appels van in de winkel. En ja hoor ik koop ook appel om gewoon te eten liefst in de winkel. Maar voor appelmoes waren deze ook wel perfect. 3kg appelmoes = 6 porties. 
 
 
Nog een budget tip om dus gezond te koken ;-) Laat dit gerust weten aan mensen in uw omgeving die zelf groenten en fruit kweken. Vaak hebben die zelf teveel en geven ze met plezier beetje weg. Pompoenen, prinsessenbonen, rabarber, aardbeien, rode besjes, appels, noten enz..Dit zijn enkele vb. waar ze vaak veel te veel van hebben.
 
Smakelijk, 
 
Mom with a blog

 

Onderwerp: Appels of appelmoes invriezen!!

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht