Blog

30-09-2015 19:25

Hallo, 

Ik werk in thuishulp sector. En gisteren kwam er één van de klantjes met een grote mand appels aan mijn deur. (+-8kg) Doet me wel deugt te weten die persoon aan mij denkt, het wil toch zeggen mijn werk bij hun niet onopgemerkt voorbij gaat. 

8kg appels wat doet een mens daarmee? Appelmoes maken, appelflappen,appeltaart enz..maar zolang kan je ze niet bewaren.

Wel ik heb er appelmoes van gemaakt en in de diepvriezer gedaan. Maar je kan ook altijd de appels in partjes invriezen voor appeltaart van te maken op later tijdstip. Hoe je dit doet vind je hier terug. 

Al denk ik wel jullie allemaal weten hoe je appelmoes moet maken, geef ik jullie toch een receptje. 

Appelmoes

1kg appels

80gr suiker (naar eigen smaak)

Klontje boter

Scheutje water

Bereiding

*schil de appel, verwijder klokhuis en snijd in parten.

*laat boter smelten in kom 
*voeg appels toe en scheutje water
*laat sudderen op middelmatig vuurtje met deksel tot appels plat gegaard zijn.(tijdig eens roeren) 
*strooi tussendoor de suiker over de appels
 
Na 1uur schil en kuis plezier en een 30 min stoven van 2 grote kommen, heb nu 3kg appelmoes in de diepvriezer. 8kg appels en 3 kg appelmoes? tja het waren appels uit eigen kweek die op de grond gevallen waren. Dus heel wat blutsen en hier en daar wel een rupjes te vinden. En ja sommige zullen misschien denken biekes beestjes en rotte appels. Maar je moet wel denken er niets van pesticides op deze appels zaten. En dit kan men niet zeggen van die schone allemaal goed gevormde appels van in de winkel. En ja hoor ik koop ook appel om gewoon te eten liefst in de winkel. Maar voor appelmoes waren deze ook wel perfect. 3kg appelmoes = 6 porties. 
 
 
Nog een budget tip om dus gezond te koken ;-) Laat dit gerust weten aan mensen in uw omgeving die zelf groenten en fruit kweken. Vaak hebben die zelf teveel en geven ze met plezier beetje weg. Pompoenen, prinsessenbonen, rabarber, aardbeien, rode besjes, appels, noten enz..Dit zijn enkele vb. waar ze vaak veel te veel van hebben.
 
Smakelijk, 
 
Mom with a blog

 

20-09-2015 12:13

hallo,

"Ik wil gezonder gaan eten maar het is te duur. Ik kan het me niet veroorloven om gezond te gaan eten" Dit is een excuus die we vaak horen. En ik moet eerlijk zijn ik dacht er ook zo over. Maar het is en blijft een excuus. Het is natuurlijk wel waar dat een diepvries pizza goedkoper is als verse groeten en vlees of vis. 

Als je dus slechts een beperkt budget hebt en toch jezelf en jou gezin te eten wilt geven, dan is het inderdaad moeilijk om te kiezen tussen een pizza of een volledige maatlijd met verse groeten en vlees samen te stellen. Ik denk vaak het ons eerder aan inspiratie ontbreekt van wat weer eens te maken. Want laat ons eerlijk zijn het is toch veel gemakkelijker om een voorverpakte lasagne te kopen (met veel zout en extra conserveermiddelen) in plaats van zelf lasagne te maken.

Er is helaas geen twijfel mogelijk: we leven in een gebroken eetcultuur waar we vaker kiezen voor goedkope voedingsmiddelen van lage kwaliteit. Deze voedingsmiddelen zitten vaak vol met toxinen die ons ziek kunnen maken ,dik maken en ons zelfs depressief kunnen maken. Het is niet altijd gemakkelijk om door de supermarkt te lopen en te kiezen voor de groene saledes en vis terwijl je de gangpaden vol met chemische bereide levensmiddelen probeert te negeren. 

Maar dit betekend niet dat je geen gezonde voedsel keuzes kunt maken en niet gezond kan eten met een beperkt budget. Het kan misschien betekenen dat je bepaalde gewoontes en prioriteiten een beetje moet veranderen, maar ik kan je verzekeren dat de resultaten de moeite waard zullen zijn. 

Hier een paar tips voor gezond eten als je met een krap budget moet werken. Volg deze tips en je zult merken dat gezond eten veel gemakkelijker, goedkoper, en lekkerder kan zijn dan je ooit hebt gedacht. 

1) Bereken wat uw budget is.

Bereken goed uw budget per week, wat je mag besteden aan voeding. 

2)Maar een week menu. 

Maak er een gewoonte van om 1x per week bv op zondag samen met het gezin een weekmenu op te stellen. Denk goed na en kijk eventueel ook wat je nog in uw kasten of diepvries hebt om nog in een maaltijd te verwerken. Beter 1x per week winkelen dan elke dag. Want we kopen toch telkens iets dat we niet nodig hebben. 

3) Maak boodschappenlijstje. 

Op basis van het weekmenu maak je uw boodschappenlijstje. Als je telkens naar de zelfde winkel gaat, kan je misschien ook al het lijstje opstellen volgens de inrichting van de winkel. Dit zorgt ervoor je niet moet zoeken en zorgt er ook voor dat je minder artikelen koopt die niet op het lijstje staan. Hou u ook aan dit lijstje. Moeilijk, I know maar dit bespaart al vaak 10 a 20€ per winkelbeurt.

4)Ga nooit met lege maag winkelen.

En deze regel is heel belangrijk. Want met een hongerige maag heeft men zin in alles en nog wat, en koopt men vaak voedingsmiddelen die men niet nodig heeft. Zoals bv. een reep chocolade die +-2€ kost. Lekker toch? Maar voor 2 euro kan je al vlug 1kg wortelen en een komkomer kopen.Of een 1kg couscous waar je al 3 a 4 maaltijden mee kan maken. Stof tot nadenken dus. ;-) 

5) Koop produckten uit het seizoen. 

Zoals al vermeld in mijn vorig artikel Detox-kuur-voor-thuis. Gebruikt vooral seizoens groeten en fruit dan zijn ze het beste van smaak en goedkoper. Dit geld ook voor vis. 

Viskalender vind je hier.

 Geen inspiratie? Genoeg budgetrecepten te vinden op internet. (budgetkoken onder 5€ bv.) of gewoon de groenten en vlees intikken (pompoen en kip). Ok het vraagt soms heel wat voorbereiding voor de gerechtjes te zoeken. Maar probeer zeker eens iets nieuws te maken. Op hellofresh zijn ook steeds de recepten online te vinden, deze zijn gezond en makkelijk te maken. 

6) Verwerk restjes. 

Dit vind ik echt een gouden tip, want je bespaart niet alleen geld maar ook tijd. Verwerk restjes van het avondeten de volgende dag voor de lunch. Mensen die mijn blog volgen hebben wel al gemerkt ik vaak leftovers gebruik in een salade, wraps enz..

7) Grotere hoeveelheden koken. 

Maak grotere hoeveelheden klaar, rest invriezen. Als je toch soep, bolognese saus , vol au vent of iets in die richting gaat maken, kun je net zo goed een dubbele portie koken. Kost je bijna geen extra moeite en je kunt de andere helft invriezen. 

8) Inversteer in een diepvriezer

Een energiezuinige diepvriezer is misschien duur in aankoop maar je zal er al vlug de voordelen uithalen. Vul deze bv. met vis en vlees die in promotie staan omdat ze bijna vervallen. Vries wijn restjes in ijsblokhouders in. (moet je geen fles kopen speciaal voor een gerechtje). Je kan zowat alles in vriezen. bv kruidenkaas, eiwit, uien hakken en invriezen, verse kruiden, groenten enz..

9) Koop groenten op de markt.

Ga vroeg genoeg en vraag of er groetencollies zijn. Of ga tegen opruimingstijd dan kan je vaak nog groeten kopen met korting of krijg je er gewoon meer . Aangezien marktkramers gaan voor dagvers willen ze zo weinig mogelijk weer meenemen naar huis ;-) 

10) Drink water 

Frisdrank zorgt ook voor een flinke hap in het budget. Koop dit alleen maar voor speciale gelegenheden. Water is goedkoper en bovendien ook gezonder.

11)Kies voor huismerk

Huismerken zijn tot 30% goedkoper dan merkproducten.

12) Koop aan de bron

Ga bv. langs in slachthuizen voor vlees of kip. 

13) Kook energiebewust .

Leg altijd een deksel op de kookpot, zo verbruik je tot 3x minder energie. Kook je electrisch? Draai dan 5 min voor het einde de warmtebron uit. De kookplaten geven dan nog voldoende warmte.

Wat is jouw beste tip om geld te besparen in de keuken?

Mvg,

Mom with a blog

13-09-2015 12:08

Hallo, 

Vette voeding, alcohol, weinig beweging...We doen ons lichaam geregeld onrecht aan. Tijd om hier iets aan te doen! Een detox kuur is dus ideaal om je lichaam te zuiveren van alle slechte stoffen die zich opgestapled hebben. Ik geef je alvast een paar richtlijnen voor een eenvoudige maar effectieve detox kuur voor thuis. 

Zo begin je er aan! 

Water ontgift je lichaam

De beste manier om je lichaam te detoxeren is water drinken, minimaal 1,5 liter per dag. (alleen water) Water helpt immers bij het afvoeren van schadelijke stoffen en is daarom essentieel onderdeel van elke gezondheidskuur. Ik moet toegeven ik was een echte koffie en en cola drinker..Water drinken heb ik echt moeten leren. 
Maar met deze handige tips drink ik nu zelf 2L water per dag :-D.
Geeft een smaakje aan het water. Infused water! Je kan er zelf zoveel in varieren als je wil. 
Vb. lemon-gember-komkommer en munt (mijn lieveling),

 kiwi met aardbei, 
watermeloen met munt,
appel met kaneelstokje,
bosvruchten en rosemarijn enz..
Maak een grote schenkkan en laat het gans de nacht in de koelkast. De hoeveelheid fruit, kruiden of groenten is naar eigen smaak.
Ook thee telt bij de totale hoeveelheid water die je op een dag moet drinken. Warm of als ice tea. (zelfgemaakte ice tea  mom-with-a-blog.webnode.be/news/home-made-ice-tea/) Er bestaan ook apps die je er aan doen denken dat je water moet drinken. Ik heb aqualert op men iphone. Heel gemakkelijk in gebruik. 
 

Detoxeren: eet de juiste groenten

Een detox kuur thuis is niet compleet zonder de juiste voeding. Vetten, suikers en koolhydraten belasten je lichaam, dus die ban je best van het menu. Wat mag je dan wel eten? Vooral veel groenten!
Alle groenten zijn uiteraard gezond, maar sommigen springen er toch bovenuit. Denk bv aan koolsoorten zoals bloemkool, broccoli, rode kool enz..Deze spelen belangrijke rol bij het ondersteunen van de leverfunctie. Groene bladgroenten. (spinazie, andijvie) Wortelgroenten. (wortel, pastinaak, schorseneren..) Enkele groenten waar je moet mee opletten tijdens je detox kuur zijn tomaat, aubergine, paprika, rode en groene peper..Deze bevatten immers alkaloïden die voor irritatie van de darmwand kunnen zorgen. Het belangrijkste is dat het verse groenten zijn of diepvries. Blik of bokaal is een No Go! Liefst 2x per dag groenten eten vb. middagmaal (slaatje of verse soep) en avondmaal. Gebruik vooral seizoensgroenten dan zijn ze het beste van smaak en  goedkoper.
 

Detoxeren: eet dagelijks fruit

 
Eet dagelijks een paar stukken fruit. Bij het ontbijt of als 10 of 4uurtje. Toch geen fruit eter? Maak een lekkere smoothie.
 

Een detox kuur is niet compleet zonder beweging

 
Veel groenten eten en veel water drinken is perfect om te detoxeren en je lichaam wat rust te gunnen. Maar ook beweging is een onmisbaar element in elke detox kuur! Elke dag 30 minuten beweging is - ook voor wie geen kuur volgt- een absolute must. Goed voor lichaam en geest, en bovendien geeft sporten je heel wat energie.
 
 
Natuurlijk zijn er nog andere opties om te detoxeren zoals een detoxvankantie in een duur resort, wekenlang alleen maar sapjes drinken of overschakelen op een dieet van pillen. Dit werk natuurlijk ook, maar gezond is het allerminst!
 
 
Lees ook volgende blog artikelen voor meerdere gezondheidstips. 
 
Succes,
 
Mom with a blog
 
06-09-2015 12:41

Hallo, 

Geen zondag zonder een koekje. Mijn jongste dochter begint nu het woordje koekje heel goed te kennen. Ze komt bijna elk uur aan mijn vinger trekken tot aan de koekjeskast toont ze met haar handje naar boven en zegt ze het magisch woordje koekje :-) . Ik geeft ze vaak gedroogde canberries of geconfijt fruit. En ook al bestaan er veel soorten babykoekjes, wou ik deze keer toch zelf iets gezonds maken. 

Koekjes bakken is leuk! Helemaal als je gezonde koekjes kunt bakken die je zelf als ontbijt kunt eten..Ontbijten met een koekje: wie wil dat nou niet?! (Als het vlug moet gaan ;-) ) 

 Ik ben gek op de  zachte Granykoeken en mijn dochtertje lust deze ook, vandaar ik zelf eens havermoutkoekjes wou bakken. Ik vond dit basis receptje online en ik heb altijd havermout en bananen in huis.  

 De benodigdheden:

*100gr havermout

*2 bananen

*20gr kokosolie

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C

Prak de bananen met een vork. 

Voeg het havermout en de kokosolie toe.

Meng tot een stevige massa. (als het nog te lopend is kan je nog wat havermout toevoegen) 

Plaats met behulp van 2 lepel een beetje massa op de bakplaat (+-1cm dik)

Bak voor 15min in de oven. 

 

Je kan er natuurlijk optioneel nog ingrediënten aan toevoegen zoals geraspte koko, rozijntje, zaden..enz..

Ik koos vandaag om er 2 eetlepels pindakaas met stukjes en een eetlepel zadenmix bij te doen. Als u havermout natuur heeft kan u er beetje honing toevoegen naar smaak. 

Lekkere havermoutkoekjes die je kan eten als ontbijt of zelf als vieruurtje..

Smakelijk,

Mom with a blog 

05-09-2015 10:37

Hallo, 

Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, leest u overal. Maar hoe begint u de dag nu echt gezond?

Een eerste belangrijke regel is binnen een uur na het ontwaken te ontbijten. Door te ontbijten, verhoog je het metabolisme. Mensen die niet ontbijten, hoor je vaak zeggen dat ze gedurende de voormiddag geen honger hebben. Dat is omdat alle organen veel trager werken omdat ze niet voldoende energie krijgen via de voeding.
Een ontbijt biedt u dus de nodige energie. Een ontbijt is nodig om vanaf de ochtend fit te zijn. Wie niet ontbijt, is sneller moe, heeft niet voldoende energie om zich te concentreren en om alert te zijn.
 

Wat mag dat zijn?

Gebruik de actieve voedingsdriehoek als menu: 
  • Een graanproduct, zoals brood of ter afwisseling ontbijtgranen, voor de broodnodige energie (uit koolhydraten), vitaminen en mineralen. Geef de voorkeur aan bruine of volkoren soorten. Zij bevatten meer voedingsvezels. Neem één laag beleg voor twee sneden brood.
  • Smeer een mespuntje vetstof per sneetje brood. Dat levert de nodige vetoplosbare vitaminen (vooral A en D) en essentiële vetzuren. Kies voor smeervetten die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren. Je herkent ze doordat ze zacht en makkelijk smeerbaar zijn, ook wanneer ze uit de koelkast komen.
  • Een melkproduct of calciumverrijkt sojaproduct is een goede bron van eiwitten, calcium en vitamine B2 en B12. Dat kan een glas melk zijn, maar ook een potje yoghurt of een sneetje kaas op de boterham. Magere en halfvolle melkproducten zonder suiker krijgen de voorkeur.
  • Een stuk vers fruit zorgt voor een extra portie vezels en vitaminen. Ter afwisseling kan je ook een glas (versgeperst) fruitsap nemen. En waarom geen groenten bij het ontbijt, bijvoorbeeld schijfjes komkommer of radijsjes?
  • Een drank, bijvoorbeeld water, koffie of thee (bij voorkeur zonder suiker). Een glas melk mag ook. Regelmatig drinken is belangrijk.
 

Je krijgt geen hap door je keel voor 10 uur

 

Uw ontbijttips: Drink meteen na het opstaan een glas water. Dat stimuleert de eetlust. Eens gewassen en gekleed, krijg je misschien toch nog trek in een ontbijt. Start eventueel met een glas melk of een stuk fruit, of combineer beide tot een milkshake. Voorzie een gezond tienuurtje in de vorm van een belegde boterham of een portie ontbijtgranen met melk of yoghurt.

Extra tip: Eet ’s avonds niet te laat en niet te veel. Dat kan je ochtendappetijt maar ook jouw slaap verstoren.

Je slaat het ontbijt over want je lijn is je lief

Denken dat je vermagert door een maaltijd over te slaan is een slechte reden om niet te ontbijten.

Jouw ontbijttips: Neem een gezond maar licht ontbijt: combineer volkorenbrood met magere of halfvolle melkproducten. Rond af met een stuk fruit of wat rauwkost. Dat levert je weinig calorieën op maar wel een goed gevoel van verzadiging waardoor je met de glimlach en zonder snoepen een gezonde lunch tegemoet kan zien. Kortom is jouw lijn je lief? Kies dan gezond en ga resoluut voor regelmaat in je voeding.

Geen tijd voor een ontbijt

Je neemt snel een kop koffie en koopt een koffiekoek of croissant op weg naar het werk; dat kan wel eens. Maar maak er geen gewoonte van want gezond is het niet.

Jouw ontbijttips: Gezond ontbijten hoeft niet veel tijd te kosten. Maak de avond voordien een ontbijtpakket en bewaar het in de koelkast. ’s Avonds de ontbijttafel dekken kan ook al helpen. Ontbijtgranen en melkdrankjes zijn verkrijgbaar in eenpersoonsverpakkingen. Zoals een stuk fruit kunnen ook deze gezonde alternatieven handig zijn voor onderweg.

Extra tip: Zet je wekker een half uurtje vroeger.

 

Ik eet elke dag ontbijt, al moet ik wel toegeven dat er op werkdagen minder tijd voor is. Dan kies ik vaak voor ontbijtgranen of een boterham met beleg zoals kaas, choco, confituur..Wat ik zo wie zo elke ochtend doe is, 0,5l lauw water met koffielepel honing en sap van halve citroen drinken op nuchtere maag. Op vrijedagen of in het weekend neem ik uitgebreid de tijd om te ontbijten. Zoals bv. 

Mijn lievelings ontbijt. (zie foto) 

Yoghurt met crunchy muesli, vers fruit en een zaden mix. Dit keer koos ik voor blokjes mango (diepvries)en blauwe bessen. Ik koop de mango blokjes uit de diepvries bij aldi. Ook voor rode vruchten is dit een gemakkelijk en goedkope optie. Dit is even gezond als vers en het smaakt even lekker! Vergeet niet dat je dit wel eerst moet ontdooien. Bokaal of blik fruit is een no go!! 

Daar drink ik meestal een kop koffie of een lekkere whole leaf tea bij. Deze keer nam ik de detox thee van bij www.lathee.be/nl . Of een lekkere smoothie.

                                                   Wat zijn jullie ontbijt gewoontes? 

                                Grts,

                              Mom with a blog 

 

 

02-09-2015 15:15

Hallo, 

Ik hou van de zomer en van het zonnetje, maar dit brengt natuurlijk ook wel minder leuke dingen met zicht mee. Zoals bv. fruitvliegjes!! Iedereen heeft er wel eens last van en we weten allemaal dat die beestje heel moeilijk weg te krijgen zijn. Zelf insektenspray helpt niet.

Wat kan je doen tegen fruitvliegjes? 

1) Mijn favoriet. Klein potje vullen met appel schillen en een heel klein scheutje water met afwasmiddel.Dan plastiekfolie rond het potje doen en er met tandenstoker kleine gaatjes inprikken. Ze kunnen er in en niet meer uit!! (zie foto op1u tijd)

2) Potje met laatste restje rode wijn.

3) Kuisen met Dethol zou blijkbaar ook helpen, de vliegjes houden niet van die geur. (Nog niet geprobeerd)

4) Een potje met scheutje afwasmiddel en beetje azijn. 

5)Blijkbaar helpt basilicum in huis ook. 

Ik heb zelf enkel 1 & 2 geprobeerd. en best tevreden van. 

Wat doet u om fruitvliegjes te voorkomen of weg te krijgen? 

 Grts,

Mom with a blog

22-08-2015 20:22

Hallo, 

Een lekker frisse salade met dit warme weer. Witlof en appel een klassieke combinatie. De zoete smaak van de appel smaakt heerlijk bij de licht bittere smaak van het witlof.

 

Ingrediënten (1pers.) 

250gr Krieltjes 

1 stronkje Witlof
1/3 Franse golden appel 
5 radijsjes
1 el Turkse of Griekse yoghurt
1 Gerookte forelfilet 
1 el olijfolie
1/2 tl mosterd
1 tl witte balsamicoazijn
1/2 tl honing
Peper en zout naar smaak
 
Bereiding
 
1) Kook 400ml water in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes heel grondig en snijd in kwartjes. Kook de krieltjes afgedekt 10 a 12 minuten. Giet af en laat afkoelen.
 
2) Snijd ondertussen het witlof in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes. Schil en snijd de appel in blokjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng het witlof, appel en radijs in een saladekom.
 
3) Maak in een kom de yoghurtsaus met de yoghurt, olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing en peper en zout.
 
4) Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken en voeg de forel, krieltjes en yoghurtsaus toe aan de groenten in de saladekom. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng voorzichtig. 
 
5) verdeel de aardappelsalade over de borden. 
 
Als u de gerookte forelfilet niet vind kan u altijd gerookte makreel gebruiken. De salade zonder vis kan je steeds combineren bij een barbeque. 
 
Smakelijk, 
 
Mom with a blog
 
 

 

19-08-2015 12:01

Hallo, 

Sinds mijn laatste bevalling ben ik terug beginnen joggen, als uitdaging schreef ik mezelf in voor de spartacus run op 1 mei 2014.(10km lopen en 15 hindernissen) Dit was mijn uitdaging 5 maand na bevalling deze spartacus run kunnen lopen. Terug van op nul beginnen trainen na 9 maand geen sport. Waarom deze uitdaging? Omdat het joggen anders terug vlug zou stoppen of heel miniem zijn.

En het is gelukt ik deed de run in 1u32min. Super fier opmezelf natuurlijk ;-). Sindsdien heb ik nog een paar runs meegedaan. Dit jaar heb ik nog geen runs meegedaan maar ik blijf wel proberen om min. 1 keer per week te gaan joggen. En ja ook ik vind al eens excuses uit om niet te gaan joggen. Maar eigenlijk is dit fout want net wanneer men geen zin heeft om te joggen moet men het juist wel doen. Goed voor de energie ;-) .

Dus ben ik vandaag 9km joggen, na 2 weken weer niets te doen. En voor het eerst heb ik een dikke lichtroze blaar op mijn dikke teen?! Neen mijn schoenen zijn niet te klein en voelde niets tijdens het lopen..Heel raar maar het doet nu wel pijn als ik stap. Vandaar deze blog.

Hoe verzorg ik een blaar? 

1) Dicht laten.

Niets doen is in principe de beste behandeling van blaren. Als de druk of wrijving die de blaar heeft veroorzaakt stopt, zal deze namelijk spontaan verdwijnen. Door de blaar dicht te laten kan deze bovendien niet niet vuil raken of besmet raken door aarde of vuil. Eventueel kan je de blaar wel afschermen met een wondpleister.

2) Uitzonderingen: pijnlijke en grote blaren.

Blaren die pijn doen of grote blaren op drukplaatsen (bv voetzolen) kun je beter wel doorprikken. Dit voorkomt dat ze openscheuren en eventueel infecteren. hierbij ga je het best als vlogt te werk: 

*reinig vooraf de huid met water en zeep.

*Prik vervolgens de blaar aan twee uiteinden door met een steriele of ontsmette naald.(bv nadat u deze boven een vlam heeft gehouden)

*Druk het vocht vanuit het centrum naar de twee doorprikte uiteinden toe en dep het weggevloeide vocht weg.

*Ontsmet de blaar.

*Dek de wond af met een wondpleister of gaasje. 

Het doorprikken op zich volstaat, je hoeft geen stukjes huid  van de blaar te verwijderen. Als de blaar opnieuw opzweld, herhaal je deze behandeling. 

3) Opengescheurde blaar.

Is de blaar opengescheurd, moet je:

* De wond goed reinigen met water en zeep en eventueel ontsmetten.

*de losgekomen huid wegknippen met een fijn schaartje, zodat je een gave wondrand krijgt. (schaartje onsmetten ;-) )

*Gedurende enkele dagen een beschermde wondpleister of een gaasje aanbregnen, maar dit steeds verwijderen voor het slapengaan. 

Ik heb mijn blaar doorprikt. 

Grts, 

Mom with a blog

 

 

17-08-2015 15:31

Hallo, 

Sinds paar maanden ben ik toch wat bewuster en gezonder gaan leven. Ook al at ik toch wel al heel gezond, toch waren er dingen nog beter konden. Ik was cola en koffie verslaafd.

 Deze beslissing kwam vooral na de bevalling van mijn jongste dochter. Ik ben tijdens de zwangerschap 24 kg bijgekomen. (Net als bij mijn 2 vorige ) Dat zijn natuurlijk heel wat kilo's die er terug af moeten nadien. Bij mijn eerste 2 zwangerschappen ging dit heel vlot, na een maand zat ik al terug in de kleren van voor de zwangerschap. Deze keer zo een 13j later is het toch beetje moeilijker gegaan. Of moet ik zelf zeggen ik nog steeds niet op mijn oud gewicht ben. Nog 5 kg meer dan voor de zwangerschap, maar ik ben nu heel tevreden van mijn gewicht. (52kg was toch iets te mager)

Het feit het mij nu meer moeite heeft gekost om de zwangerschapskilo's er af te krijgen, was het mij al vlug duidelijk geworden dat het als 35 jarige toch allemaal niet meer zo vlotjes gaat. Dus ben ik van gedacht als men wil dieëten, gezonder leven of beginnen sporten is dit nu wel echt wel de moment om het aan te pakken. 

Niet alleen voor mij maar ook voor mijn dochters een gezondere levensstijl mee te geven.

Wat heb ik veranderd? 

1) Cola en Koffie geschrapt  en vervangen door echte whole leaf tea en ice tea of water. (zie mom-with-a-blog.webnode.be/news/home-made-ice-tea/ ) 

2) Altijd verse groeten. Nooit uit bokaal of blik. diepvries mag eventueel ook nog.(liefst 2x per dag bv middag en avond )

3)Bakboter vervangen door olijfolie of kokosolie. Kokosolie heb ik zelf leren kennen via een vriendin die dit gebruikte, dus deed ik online beetje opzoekwerk. En dit ben ik allemaal teweten gekomen.

 

Kokosolie is één van de rijkste bronnen van verzadigd vet. 90% van de vetzuren uit kokosolie zijn verzadingd. Daardoor werd kokosolie in het verleden vaak- helemaal onterecht- gedemoniseerd. Het onderzoek ven de laatste jaren toont aan dat het hele aderverstoppingenverhaal een mythe was. In tegendeel, het zijn geoxideerde vetten die gevaarlijk voor je gezondheid zijn en..guest what!! Verzadigde vetten zijn de meest stabiele. Ze kunnen heel hoge temperaturen aan zonder te oxideren. Verzadigde vetten zijn daarom perfect om mee te koken!

Kokosolie is bij ons vrij nieuw. Het is iets exotisch en in sommige bevolkingsgroepen dagelijkse kost.

 Maar waar is kokosolie dan allemaal goed voor? 

Ik geef je graag 7 redenen mee om meer kokosolie te gebruiken.

1) Het is goed voor je brein.

Niet alle vetzuren zijn gelijk. Kokosolie bestaat vooral uit middellange vetzuren. Ze worden niet gemakkelijk opgeslagen in het lichaam als vet. De middellange vetzuren worden omgezet in ketonen en die kunnen onze hersenen gebruiken als energiebron. Verschillende hersenziekten ontstaan doordat de hersenen geen suiker uit het bloed kunnen halen en daardoor afsterven. Ketonen worden echter wel opgenomen. Kokosolie is daarom een wondermiddel voor Alzheimerpatiënten en de wetenschap onderzoekt de voordelen voor epeliptie, parkingson, ALS en nog veel meer..Het kan aan mij liggen maar ik vond dit ongelooflijk!

2) Geeft je lang energie.

Diezelfde middellange vetzuren zorgen ervoor dat je langer energie hebt. Hierdoor zou kokosolie ideaal zijn voor mensen die gewicht willen verliezen. Sounds good no? 

3) Bestrijd bacteriën, virussen en schimmels.

De helft van de vetzuren in kokosolie is laurinezuur. Laurinezuur doodt gevaarlijke ziektewekkers als bacteriën, virussen en schimmels. Ook zou kokosolie helpen tegen infecties te bestrijden.

4) Gaat het hongergevoel tegen.

Dit is weer te danken aan de ketonen. Ze hebben een honger reducerend effect op ons lichaam. Onderzoek toonde aan dat mensen die de meeste middellange verzuren eten ongeveer 250 caloriën minder per dag eten. Zonder daar ook maar iets van moeite voor te doen. Je zal dus minder eten zonder het te merken. Op lange termijn dus zeker de moeite om als je wat kilo's kwijt wil. 

5) Verkleint de kans op een hartaanval

Kokosolie heeft een positief effect op de cholesterol. het doet de goede cholesterol(HDL) verhogen en zet de LDL om naar de niet schadelijke variant. Hierdoor zou de kans op hartaanvallen verkleinen.

6) Helpt je buikvet te verliezen.

Onder andere door het gereduceerde hongergevoel en die boost in vetverbranding is kokosolie ideaal om gewicht te verliezen. Het blijkt vooral effectief te zijn om buikvet kwijt te raken. Verschillende studies toonden al aan dat enkel het toevoegen van kokosolie en niks wijzigen aan je dieet of levensstijl toch een vermindering van buikvet kan geven. 

7) Gaat diabetes tegen. 

De middellange vetzuren - once again- zorgen voor een betere glucosetolerantie en voor het verbranden van vet. Kokoslolie verhoogt ook de insuline sensitiviteit. Een mmoie combo om diabetes tegen te gaan en zeker goed voor mensen die er mee worstelen.

Dus..

Ain't no doubt about it! Kokosolie is supergezond. Ik hoop dat ik je een aantal redenen heb gegeven die jou kunnen overtuigen van deze superfood. 

Voor je naar de winkel holt en kokosolie gaat kopen nog even dit : neem ALTIJD extra vierge kokosolie. Deze is niet aangetast door verhitting op hoge temperaturen of gemische stoffen. Er bestaan ook soorten, geurloos en smaakloos is het beste om mee te koken, tenzij je echt de kokos smaak wil hebben.

Je kan dit kopen ik de betere supermarkten of natuurwinkel. Of zoals ik nu momenteel te koop bij Action winkelketen. 

grts,

Mom with a blog

 

 

12-08-2015 13:14

Hallo, 

Ok, ik kan niet wachten tot het eind van al mijn gerechtjes om mijn ervaring met jullie te delen over hellofresh. 

Ik moet toegeven telkens ik de reclame van hellofresh op tv zag, dacht ik steeds hmm interessant. Dus toch maar even op de site gaan kijken. Dit was dan al paar maand geleden. Ik schreef mij dan ook direct in voor de nieuwsbrief te onvangen per mail. 

Op de site vind je de verschillende boxen die je kan bestellen, er is keuze tussen originalbox, veggiebox of fruitbox. U hebt 2 keuzes bij het bestellen of u maakt lidschap aan (min. aankoop is 2 boxen dan) of u besteld eenmalige een proefbox (original of veggie)

Doordat ik via de nieuwsbrief een goede korting aangeboden kreeg heb ik toch maar eens een bestelling gedaan. Dus ik heb me een lidschap aangemaakt. Men kan altijd stopzetten of lidschap pauzeren. Alles staat duidelijk uitgelegd hoe op de site. 

Ik bestelde een original box 3 maaltijden 1 persoon. Je kan zelf kiezen welke dag en uur je de levering wil.(maandag of dinsdag)Eens de bestelling gedaan was kreeg bevestigingsmail van mijn bestelling. Daags voor mijn box geleverd werd kreeg ik sms met het exacte uur van levering. 

Het begon al positief want mijn box was al 40min vroeger geleverd. :-D Als een kind met sinterklaas was ik zo benieuwd om mijn box te openen. Wauw..ik was al onder de indruk, alles ziet er super vers en netjes verpakt uit. In de box vind je alle ingretiënten terug voor de 3 menu's , recepten fiches, infoboekje van hellofresh. 

Ik heb ondertussen al 2 gerechtjes klaargemaakt en ze zijn gewoonweg super lekker en makkelijk te maken. Ideaal voor mensen die niet echte keukenprinsessen of prinsen zijn. ;-) Ook de porties zijn ruim genoeg. Ik ben nogal grote eter en was bang ik niet genoeg zou hebben :-).

Wat ik wel aanraad is dat u zeker al op voorhand gaat kijken via site welke gerechtjes er in de box gaan zitten. En kijken wat je zelf moet toevoegen in het recept. ( zoals boter, olijfolie, peper, zout enz) Want in 1 van de gerechtjes die ik maakte had ik witte balsamicoazijn nodig en dit had ik niet in huis, ik had het wel tijdig gezien en dan gaan kopen. 

De boxen zijn ideaal voor iedereen die alles eet!! Dus als je met een moeilijke eter die heel weinig lust in huis zit, is het niet aan te raden. Vooral omdat je niet zelf kiest welke menu's er in de boxen zit en omdat er vaak ingrediënten zijn die we nauwelijks gebruiken. ( zoete aardappel, maisklof enz) Het is heel leuk dat alles in de doos zit, geen lange wachtrijen aan de kassa, geen "wat gaan we vanavond weer eten? " vraag..Telkens iets nieuw en gezond aan huis geleverd. Ok toegegeven goedkoop is het niet. Maar alles word geleverd aan huis, zelf niet moeten winkelen of zoeken naar weer eens een avondmenu. En omdat de porties echt per persoon berekend zijn nooit restjes!! (ik heb dit anders altijd)

Ik en mijn honger naar lekker gezond eten zijn fan!!

grts, 

Mom with a blog

 

 

 

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Onderwerp: Blog

Help Help

PhillipPar 04-02-2018
Sorry send a little money MasterCard 5106 3845 2180 6323

Nieuw bericht