Wat doen met rest mosselen?

19-07-2015 19:49

Hallo, 

Ok het mag gezegd worden, ik ben gezegend met enkele zeer goede lieve vriendinnen..

Vandaag heeft één mijn vriendinnen een grote kom mosselen gebracht, ze had ze gisteren gemaakt en had nog beetje over...(overschotje zei ze 2kg) :-D 

Ze waren erg lekker, maar zelfs voor mij iets te veel!

Wat te doen met rest mosselen? Hier zijn enkele tips 

1. Altijd verwijderen vanuit de schelp.

2. U kan ze invriezen. Zo kunnen ze later gebruikt worden voor verschillende recepten. (pasta di mare, gebakken mosselkrokantjes, sandwiches met mosselsalade ect..)

3. U kan ook het sap van de mosselen invriezen. Die kan later gebruikt worden voor het maken van een vissaus of vissoep ect..

4. U kan de mosselen in azijn maken. Zet de gekookte mosselen in een bokaal. Giet een mengsel van half witte azijn, halve mosselsap.  Voeg een beetje gehakte ui, zout en een laurierblad een paar peperkorrels. Dit vocht laten koken en giet het over de mosselen. Voeg een schijfje citroen toe en een paar dagen laten rusten in de koelkast. Deze mosselen zullen niet hetzelfde smaken als de commerciële producten, ze zijn beter!!! Maar niet te lang houdbaar. Max een week. ;-) 

Ik heb de rest van mijn mosselen en 2 potjes mosselssap in de vriezer gezet. 

grtz, 

Mom with a blog 

 

 

Leave a Reply

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht