Sinaasappel-couscoussalade met gegrilde zalm

13-03-2016 12:29

Hallo, 

Ik weet niet hoe het bij jullie is maar ik geniet enorm van de eerste lente zonnestralen. Genietend van een tasje thee of koffie op terras. De warmte voelen op het gelaat, gewoonweg zalig. Een mens word er vrolijk van. 

Ik begin dan ook meer en meer verlangen naar lichte salades, gezonde voeding. Al hou ik ook van de zware winterse comfort food ;-).Maar de zon in mijn bord daar zeg ik ook geen nee tegen. 

Voor Kerst kocht ik voor mijn mama een nieuwe grillpan, de verkeerde dan nog! Het moest inductie zijn ipv keramisch. Maar nu ben ik een grillpan rijker en heb ik een andere voor men mama gekocht. 

Ook al heb ik nog nooit eten gegrild het wekt toch inspiratie op in mij. 

Vandaag koos ik voor gegrilde zalm met een koude sinaasappel-coucoussalade. De couscoussalade leerde ik maken via hellofresh vorige zomer. Echt snel klaar en sindsdien varieer ik in verschillende combinaties voor een koude couscoussalade.

Benodigdheden

(voor 2 pers.)
2 sinaasappels
170gr couscous
350ml groentenbouillon
1thl kaneel 
Olijfolie
Rucola sla
2 stukken zalm
1/2 citroensap
1thl gehakte peterselie
Peper en zout
 

Bereiding

Was de sinaasappel grondig en rasp 2thl sinaasschil.
Pers 1 sinaasappel de andere sinaasappel haal je de partjes eruit. (zie hier hoe het moet -> peller à vif )
Meng de couscous korrels met de zeste van de sinaasappel, kaneel,peper en zout. Voeg de bouillon toe en laat afgedekt wellen.
Laat couscous afkoelen, voeg dan 2el olijfolie, sinaasappelsap en rucola sla toe meng onder elkaar.
Meng 2 el olijfolie en 1 el citroensap in potje en strijk zalm langs beide kanten in. 
Warm grillpan goed op en bak zalm langs beide kanten aan. Kruid met zwarte peper en zout. 
 
Doe de sinaasappel-couscoussalade op het bord en werk af met wat sinaasappelpartjes. 
Leg zalm erbij en werk af met peterselie.
 
 
De couscous kan je best uurtje opvoorhand maken zodat het kan wellen en goed afkoelen in de koelkast. Om de couscous los te maken doe je dat best met een vork als je de olijfolie en sinaasappelsap toevoegd. Rucola doe je pas bij net voor het opdienen anders word het vlug slapjes.
 
Voor de mensen die geen kaneel lusten kan je dit er ook gewoon uitlaten. 
 
Ik hoop jullie er evenveel gaan van genieten als ik!
 
Smakelijk en nog veel zonnestralen genot,
 
Mom with a blog
 
 

Onderwerp: Sinaasappel-couscoussalade met gegrilde zalm

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht