Kwartels met spek en geroosterde spruitjes

10-02-2016 14:17

Hallo, 

Het is al een tijdje geleden ik nog iets gepost heb. Dat heeft ook zo zijn redenen. 
Net voor de feestdagen ben ik begonnen met op zaterdagavond in de horeca bij te werken. Want als single mom is het financieel niet altijd even makkelijk. Toeval wil ik daar ondertussen ook mijn nieuwe partner heb leren kennen. Dus sinds enkele weken ben ik niet meer single en werk ik ook voltijds in zijn restaurant.  
Dus vandaar er wat minder beweging is op het blog. 
 
Mijn receptje is er ééntje van Pascale naessens. Ik had nog nooit kwartels gegeten, laat staan klaargemaakt. 
Ik hou wel van Pascale haar visie over voeding. Ik heb vorig jaar zo de 4 seisoens boeken van haar gespaard via de krant. 
Kreeg het boek puur eten van men mama cadeau en kocht mezelf puur eten 2 op de boekenbeurs. Sindsdien heb ik er al een paar gerechten uit klaargemaakt en deze vond ik wel een toppertje. 
 
 

Benodigdheden (2 pers)

2 kwartels
4 plakjes dunne spek
400 gr spruitjes 
2 takjes rosemarijn
4 takjes tijm
 

Werkwijze

Maak de spruitjes schoon, snij doormidden of kwartje(naargelang hoe groot ze zijn) en laat 5 min koken.
Kruid de kwartels in de buikholte met peper en zout. Wikkel 2 plakjes spek per kwartel eromheen en steek er 2 takjes tijm en 1 takje rosemarijn onder. 
Doe kwartels in ovenschaal. Doe spruitjes erbij kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. 
Bak voor +-40min in een oven van 180°C. (Naargelang oven kan duur langer of korter zijn)
 
 
Volgens Pascale haar recept is dit zonder aardappeltjes erbij, maar als u dit wenst kan u dat gerust bijmaken. 
 
Eet smakelijk, 
 
Mom with a blog
 

Onderwerp: Kwartels met spek en geroosterde spruitjes

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht