Happy birthday Bumba taart

17-01-2016 17:14

Hallo, 

Mijn kleine meid is verjaard en natuurlijk hoort daar een feestje met lekkere taart bij. 

Vorig jaar bestelde ik de taart bij een plaatselijke taarten bakker. Superlekkere taart met cuberdon vulling. 
Dit jaar wou ik er terug eentje bestellen van bumba. 
Spijtig genoeg waren ze net dat weekend in verlof. 
Toen kwam ik op het idee om zelf een taart te maken. Zelf nog nooit echt een taart gebakken met suikerpasta over. 
Maar ik was vast beraden om dit te doen en int slechtste geval moest ik gewoon nog bij bakker lopen om taartjes. 
 
Om te beginnen al men materiaal kopen. Ik kocht in Hema een set van 3 springvormen voor 14€. Voor een taart met 3 niveaus. 
De suikerpasta kocht ik bij aveve per pakje van 250gr  1,98€. 
Een plastiek deegrol geleend van vriendin want blijkbaar is dat het gemakkelijkste om de suikerpasta uit te rollen. 
Een strijkatribuutje om de suikerpasta plat te strijken op de taart. 
 
Het recept voor de biscuis zocht ik online. 
5 eieren
200gr fijne suiker 
180gr zelfrijsende bloem
eitjes en suiker stevig opkloppen (10min)
Gezeefde bloem eronderdoor lepelen. 
Bakken op 180°C voor +-45 min. 
 
Voor de vulling tussen de lagen door maakte ik een cuberdon slagroom.
 
200ml room
4lepels Bloemsuiker 
3 eetlepels cuberdon saus (normaal voor op ijsjes te doen)
stevig kloppen
 
Om rondom de traart te doen een vanille creme au beurre.
 
250gr bloemsuiker 
250gr echte boter
paar druppels vanille extract of verse vanille stokje uit geschraapt. 
 
en dan taart opbouwen. 






 
Ik heb er één dag en half aan gewerkt maar ben zo fier op mezelf. 
Ik heb heel wat you tube films bekeken voor hoe je het beste die pasta uitrolt enz. 
Paar tips:
 Niet te veel bloemsuiker gebruiken bij het uitrollen. Het droogt de pasta vlugger uit.
Niet te dun uitrollen anders gaat hij vlug scheuren.  
 
mom with a blog,
 

Onderwerp: Happy birthday Bumba taart

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht