Gegrilde scampi's met avocado en paprikasalsa

08-03-2016 10:48

Hallo, 

Zoals jullie al weten uit vorig  bericht werk ik sindskort samen met mijn nieuwe vriend in zijn restaurant. Elke maandag avond bieden wij gegrilde scampi's a volenté aan. Zo kwam ik op het idee om er een gezondere versie van te maken. (zonder frietjes ;-) )  

Dit is mijn versie. 

Benodigdheden

Scampi marinade

4 eetl. olijfolie

4eetl. citroensap

1/2 thl. geraspte citroenzeste

1 teentje knoflook (geperst) 

1 eetl. gehakte peterselie

Zwarte peper 

700 gr ongepelde scampi's (rug opensnijden en darmkanaal verwijderen)

 
 

Avocado en paprikasalsa

 
1/2 thl. geraspte citroenzeste 
1/2 sap citroen
1 avocado 
1/4 spaans pepertje zaadjes uit en fijn gehakt ( naar keuze)
3/4 blokjes paprika (ik neem van elk kleur 1/4, de rest gebruik ik voor spaghetti saus) 
1 bosje rucola sla (voor afwerking)

 

Werkwijze

Marinade scampi's
*Doe alle benodigdheden voor de marinade in een kommetje
* marineer de scampi's (min 1u op voorhand, hoe langer hoe meer smaak)
*Bak kort maar krachtig op grilpan
 
Avocado en paprikasalsa
*Prak de avocado met vork
*voeg benodigdheden toe en meng goed.

 

Bord dresseren.

Een torentje avocado en paprika salsa, daarop bosje rucola sla.
Daarop paar gegrilde scampi's.
En klaar!
 
 
Een gemakkelijk gerechtje die heel snel klaar is. Kan je klaarmaken zowel als voorgerecht, hoorfdgerecht of op de BBQ deze zomer. 
Let wel op avocado verkleurd heel snel vandaar er citroensap bijgedaan word. Maak dit net voor het opdienen. Ben je niet zo voor pikant laat het spaans pepertje er vantussen. Als je niet zo graag rauwe paprika's eet kan je ze eventueel eerst even aanstoven of grillen. Of gewoon uit het recept laten. Ik gebruik ongepelde scampi's omdat dan de smaak van marinda veel beter blijft zitten. Maar je kan het gerust met gepelde scampi's, behalve voor de BBQ dan.
 
 
Smakelijk, 
 
Mom with a blog
 
 

Onderwerp: Gegrilde scampi's met avocado en paprikasalsa

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht