Blog

04-08-2015 22:59

Hallokes, 

Zoals jullie al weten uit mijn blog artikel "home made ice tea" ben ik sinds kort een echte thee drinker geworden. 

Ik bestel steeds mijn thee bij www.cafecouture.eu

Je kan er kiezen uit zoveel verschillende smaken en snelle levering!! Ik ben fan en wil dit graag met jullie delen.

Wil jij ook meer weten over thee? Dat kan je nu doen via de Café couture tea workshops. Die starten vanaf September 2015 op verschillende datums. 

U leest meer op deze foto/flyers van Café couture. 

Ik ben alvast ingeschreven, nu jij nog!!

It's tea time  ;-) 

grts, 

Mom with a blog 

01-08-2015 20:29

Hallo, 

Ok, we moeten toegeven er is een grote Gin & Tonic Hype aan de gang..Ik moet zeggen dat ik niet onmiddelijk overtuigd was van de gin & tonic. De bittere smaak beviel me niet, maar na een paar verschillende soorten geproeft te hebben ben ik ook wel fan  geworden . 

Ik was deze week dan ook in de supermarkt is gaan rondsnuffelen in de gin & tonic rayon. En was nogal geschrokken hoeveel soorten er bestaan en met wat je ze allemaal kunt combineren. Je kan er dozen met 10 botanicals(smaakmakers) kopen en eerlijk dit heeft ook wel een mooi prijs kaartje..Nu word gin & tonic vaak gecombineerd met citrus vruchten als smaakmaker.

 Als citroenschil in een recept staat koop ik meestal juist daarvoor een citroen. Maar hoe vaak gebruik je geen citroen of lemoen zonder dat je de schil gebruikt? Dit overkomt mij regelmatig. Bijna dagelijks zelf, want ik eet bijna elke ochtend bij het ontbijt een roze pompelmoes. Eigenlijk zonde omdat de schil een heerlijke smaakmaker is. Dus dacht ik. 

Wat als ik de zest van mijn pompelmoes droog om bij mijn gin & tonic te doen?

Dus heb ik deze ochtend mijn zest dun afgesneden met mes (zie foto's) en in julliene gesneden. Verspreid dit op een ovenplaat met bakpapier. Ik deed het ook met een pompolmoes op zijn geheel. Ik sneed mijn pompelmoes in heel dunne schijfjes en deed deze op de 2de bakplaat ook met bakpapier onder. Doe dit allebei in een hete lucht oven op 100°C voor +-5u.(verwarm de oven 10min op voorhand) Ik heb wel na 3tal uur de pompelmoes schijfjes eens omgedraaid. 

Ik moet eerlijk toegeven dat het de eerste keer was ik dit probeerde, na opzoek werk online kreeg ik telkens te lezen dat je de zest kan drogen maar niet de ganse pompelmoes . En rarara het is toch gelukt :-D. Ik bewaar de zest en pompelmoesschijfjes in een goed afgesloten glazen potje. Zo heb ik altijd een voorraadje! Ideaal. Zorg wel dat het echt heel goed gedroogd is anders gaat het schimmelen en dat is niet de bedoeling. Beter wat langer in de oven. (elke over is anders)

Heel gemakkelijk te doen en dus ook voor lemoen,citroen,sinaasappel. 

Ik gebruik dus nu mijn zest en pompelmoes schijfjes voor mijn gin & tonic drankje. 

Je kan natuurlijk ook de citrus zest voor andere dingen gebruiken.

*Als smaakmaker in smoothies, cake, thee, salades of om olijfolie een heerlijke citrussmaak te geven. Gemalen bij marinades voor vlees, vis, gevogelte..enz.

Veel succes,

Mom with a blog

28-07-2015 20:19

Hallo, 

Zoals jullie weten ben ik een alleenstaande mama met 3 kids en daardoor is mijn vakantie budget heel miniem. 

Vorige zomer wou ik graag eens met de kids 2dagen naar Parijs aangezien we niet op vakantie gingen.

Als alleenstaande met kids kom ik meestal niet in aanmerking voor de verschillende vakantie acties. Dus moet ik zelf op zoek naar iets budgetvriendelijk. 

Dus hier een paar tips die ik voor elke reis gebruik. 

Tip1) Zoek via sites zoals booking/ hotelspecials/vacansoleis naar het geschikte hotel of camping. (hangt af wat voor vakantie je wil doen) Eens je een hotel gevonden hebt kan je via google opzoek naar de originele site van het hotel. Als je via de originele site boekt kan je vaak heel wat €'s uitsparen. Als je net zoals ik niet voldoet voor de actie aanbiedingen. Vooral interessant voor auto vakanties.

Ik vond zo volgend hotel in Parijs.

 www.marys-paris-hotel.com/

Ik boekte er een 4pers. kamer met ontbijt voor maar 140€. Prijs/qualiteit was ok. Dit is een basic klein hotelletje ideaal voor 1 a 2 nachten. Ontbijt was niet zo uitgebreid maar meer dan genoeg.(mini stokbroodjes,croisant, ham, kaas, confituur, choco, thee, koffie, fruitsap, yohurt en cornflakes)Kamer en badkamer waren proper. Personeel was heel vriendelijk, maar misschien waren dat wel mijn charmes ;-D en ik spreek ook wel Frans wat ook al gemakkelijker is. Let wel voor mensen die echt op zoek zijn naar een pure luxe hotel met uitgebreid ontbijt is dit hotel niet geschik.

Tip2) Vertrek nooit onvoorbereid. Zoek info op toeristische sites wat er allemaal te doen is. Daar vind je heel wat info zoals inkomprijzen, openingsdagen, interessante uitstappen enz..

Zo vond ik voor Parijs volgende site . 

www.parijsmijnstad.nl/

Via deze site vond ik heel wat interessante info. Ik ging met de auto naar Parijs en kwam zo te weten dat in de maand augustus de meeste straten van Parijs gratis parkeren is. Dit kan je zien op de parkeermeter in de straat. Ik had geluk een parkeerplaatsje voor het hotel en GRATIS :-D . Bij aankost  aan het hotel (s'morgens om 10u) konden we al onze bagages veilig binnen zetten tot we s'avonds konden inchecken. 

Tip3) Om nog meer te besparen nam ik van thuis al een picknick mee voor de eerste dag in Parijs.S'middags belegde broodjes en s'avonds koude pasta salade. Ik heb een frigoboxrugzak met verschillende kleine zakjes aan waar je bestek en papieren bordjes kan insteken. Dag 2 aten we eerst ontbijt in het hotel en voor s'middags gingen we in een supermarkt om stokbrood en beleg om dan in 1 van de zovele parken gezellig te picknicken. Echt a la parisienne..(niet in alle parken toegelaten) Een tip voor als je bv op een camping op vakantie gaat is opzoeken of er een aldi of lidl in de buurt is om boodschappen te doen, want meestal zijn de campingwinkeltjes super duur. (bv. via google..lidl in Frankrijk en zo via postcode een filliaal zoeken)

Via de site hierboven vond ik ook de info om Parijs te doen via de Batobus. Dit is een hop on hop off boot die op 8 plaatsen stopt. (Notre dame, Louvre, champs elysées, Eifeltoren, Jardin des plantes..enz) Dit deden wij op dag 1.Opgelet niet bereikbaar voor mindervaliden en met buggy minst plooibaar wel te doen, dit omdat de opstapplaatsen enkel via trappen bereikbaar zijn. Op dag 2 gingen we de Sacré coeur en Père lachaise bezoeken. Dit hebben we allemaal te voet bezocht. Het hotel was op 30min stappen van de Notre Dame waar we onze tickets voor de batobus kochten en opstapte. Dag erna 35min stappen tot aan de Sacré coeur en van daar naar Père lachaise ook 30min stappen. (heel gemakkelijke te vinden ) Van Père lachais naar het hotel ook 30min.

Dus ik kan zeggen ons hotel heel centraal gelegen was en alles gemakkelijk bereikbaar was. We kregen in het hotel een stadsplan en metroplan.(Vraag dit zeker in uw hotel) Er was ook een metrostation om de hoek voor de mensen die niet zo graag wandelen. 

Wij zijn nergens binnen geweest omdat mijn kleinste dochter nog in een buggy zat. Dus alles was zo wie zo moeilijker te doen. Maar op zich ben ik ook geen persoon die uren in een wachtrij wil staan om iets te bezoeken . De sfeer en gezelligheid van Parijs kan je zo ook opsnuiven.

Mijn 2daagse Parijs heeft ons +-300€ gekost. 

ALL-IN :Verblijf 4pers. met ontbijt, Lunches en drank, Stratenplan voor Père lachaise( anders loop je verloren), koffie @starbuks + aankoop 3 take away bekers van starbuks, batobus 3pers. (baby was gratis) en benzine heen en terug reis.

Dit is ook nog een interessante site www.parijs.nu/naar-parijs-met-een-klein-budget-zo-houdt-u-het-goedkoop

Overige budget tips!

  • Heerlijk rondslenteren door Parijs en de sfeer in u opnemen kost helemaal niets!
  • De Eiffeltoren staat bekend om z’n uitzicht maar kost geld en u moet er lang voor in de rij staan. Budgetopties zijn de dakterrassen van de warenhuizen Printemps en Galeries Lafayette en Sacré coeur. Daar heeft u een soortgelijk uitzicht.
  • Vermijd taxi’s. Ze staan vaak vast in het verkeer en ze zijn schreeuwend duur. Neem in plaats daarvan de bus of de metro. Of ga lopen.
  • Doe vooraf onderzoek naar eventuele dagen met gratis toegang of korting voor jongeren, ouderen of leraren. Dit kan u veel geld besparen.
  • Bent u een week of langer in Parijs, dan loont het vaak om een appartement te huren in plaats van een hotel te nemen. Het is goedkoper én u heeft in het algemeen meer ruimte.

 

Geniet van jullie volgend bezoekje in Parijs. 

grts, 

Mom with a blog

22-07-2015 17:57

Hallo, 

Met zomerse warme weertje hebben we wel allemaal eens zin in iets fris..Lekkere zelfgemaakte ijsjes is zo één van die dingen. 

Ik maakte deze vorig jaar voor mijn jongste dochter van 7maand het was niet alleen verfrissend maar ook nog is verzachtend voor haar tandjes die op dat moment aan het doorgroeien waren. 

Ik maakte als eerst de watermeloen ijsjes, die zijn het makkelijkst om te maken. Gewoon de watermeloen (zonder pitten) mixen en in de vormpjes gieten.

Maar er zijn zoveel lekkere receptjes..Enige tip is om heel rijp fruit te nemen, die hebben meer smaak. 

advocado-peer, aardbei- banaan, speculaas-peer enz..

Wel altijd kijken vanaf welke leeftijd de fruitsoorten mogen voor uw baby..Is het voor grotere kindjes kan je zelf met stukjes fruit werken. Deze ijsjes zijn ook een gezonde optie ipv de gekochte die heel veel suiker bevatten.

Of voor volwassene kan er misschien een tikje alcohol in gedaan worden..caiperinha, mojito, watermeloen met vodka OPGELET deze niet verwisseld worden met de kinder smaakjes ;-) 

De vormpjes kan je tegenwoordig overal vinden. De mijne zijn van tupperware..

Geniet van jullie gezonde zomerse zelfgemaakte ijsjes.

grts,

Mom with a blog


21-07-2015 12:17

Hallo, 

Dit is een tip die ik vorig jaar zelf kreeg van een vriendin. Aangezien mijn kleinste pruts enkel op woensdag, zaterdag en zondag patatjes bij mij at, maakte ik die elke dag vers. De andere dagen eet ze patatjes bij de onthaalmoeder. 

Met als gevolg ik toch vaak teveel patatjes maakte en elke dag hetzelfde eten is niet leuk. 

Dus zei mijn vriendin gewoon de patatjes in ijsblokjeshouders in te vriezen. Wat er voor zorgt dat je altijd de juiste portie kan nemen. Ook heel gemakkelijk als je op dag uitstap gaat, gewoon portie patatjes in potje doen en ze zijn ontdooit tegen dat het patatjes tijd is. (blijven zowiezo koel)

Ik kocht de ijsblokjes houders met deksel van in de action winkel, maar je kan ze ook via tupperware kopen of andere winkels. Met deksel is toch het gemakkelijkste dan kan je ze gewoon stapelen in de vriezer.

Dus maakte ik 1x per maand 2 a 3 soorten patatjes en deed die zo in de vriezer. Paar uurtjes werk voor 1 maand patatjes. 

grts, 

Mom with a blog

 

19-07-2015 19:49

Hallo, 

Ok het mag gezegd worden, ik ben gezegend met enkele zeer goede lieve vriendinnen..

Vandaag heeft één mijn vriendinnen een grote kom mosselen gebracht, ze had ze gisteren gemaakt en had nog beetje over...(overschotje zei ze 2kg) :-D 

Ze waren erg lekker, maar zelfs voor mij iets te veel!

Wat te doen met rest mosselen? Hier zijn enkele tips 

1. Altijd verwijderen vanuit de schelp.

2. U kan ze invriezen. Zo kunnen ze later gebruikt worden voor verschillende recepten. (pasta di mare, gebakken mosselkrokantjes, sandwiches met mosselsalade ect..)

3. U kan ook het sap van de mosselen invriezen. Die kan later gebruikt worden voor het maken van een vissaus of vissoep ect..

4. U kan de mosselen in azijn maken. Zet de gekookte mosselen in een bokaal. Giet een mengsel van half witte azijn, halve mosselsap.  Voeg een beetje gehakte ui, zout en een laurierblad een paar peperkorrels. Dit vocht laten koken en giet het over de mosselen. Voeg een schijfje citroen toe en een paar dagen laten rusten in de koelkast. Deze mosselen zullen niet hetzelfde smaken als de commerciële producten, ze zijn beter!!! Maar niet te lang houdbaar. Max een week. ;-) 

Ik heb de rest van mijn mosselen en 2 potjes mosselssap in de vriezer gezet. 

grtz, 

Mom with a blog 

 

 

19-07-2015 14:48

Elke zondag ochtend is er een rommelmarkt in mijn stad Geraardsbergen. Dit vanaf 5 april 2015 tot 25 okt 2015.

Ik hou echt van rommelmarkten of tweedehands winkels.

 U vindt er leuke dingen aan een echt goedkope prijs.

 Ik ben dol op lezen dus meestal ben ik op zoek naar een goed boek, maar soms vind je iets anders.

De dingen die ik vond op rommelmarkten...Radio, theepot, antiek rozen servies, warmte vuurtje (voor mijn theepot) en boeken!

Wat heeft u al gevonden op de rommelmarkt? 

Veel plezier aan uw volgende rommelmarkt bezoek.

grtz, 

Mom with a blog 


18-07-2015 13:49

Hallo, 

 Ik een hekel aan voedsel weggooien, mijn koelkast zit vol met restjes. Ik gebruik ze meestal de volgende dag voor de lunch. Of ik steek het in de vriezer als 1pers. maaltijd.

 Vandaag heb ik wraps gemaakt. Ik had nog één gepaneerd kipfilet over gisteren. 

Zo wie zo heb ik altijd komkommer,  kerstomaten en sla in de koelkast. 

Wraps zijn makkelijk te maken.

Warm de wraps gedurende 1 minuut in de magnetron zodat ze gemakkelijk oprolbaar zijn.

Snijd de kip in reepjes, tomaten in twee stukken en komkommer in plakjes. Schik alles in het midden van de wrap en dan gewoon oprollen. Snij daarna de wraps rollen in twee stukken.

 U kunt deze wraps met alles wat je wil maken...Zoals gerookte zalm, mozzarella en pesto, geitenkaas met spek en gebakken appel ect...U kunt ook wat saus toevoegen...Maar altijd groenten zoals sla, geraspte wortelen toevoegen zodanig het niet te droog is...

Wees creatief!

grts,

Mom with a blog

 

 

 

17-07-2015 18:17

Ik werd een dagelijkse thee drinker ongeveer een maand geleden...En dat dankzij de natuurlijke whole leaf tea van www.cafecouture.eu

Ik drink één fles water met de whole leaf tea toegevoegd, dus krijg ik ice tea. Geen suiker meer nodig. 

Het is een fruitige zomerse thee die zowel jong als oud graag zal drinken... 

Een verfrissend en gezond alternatief voor de gezoete soft dranken...Kies uw favoriete smaak onder de vrucht Infusies, groene thee, zwarte thee of Kruiden infusies en serveer het met ijs en vers fruit.

zo gemakkelijk en smakelijk!

Grts,

Mom with a blog 

 

17-07-2015 09:54

Een paar weken geleden ik ging naar de wekelijkse markt en kocht een groentencollie voor 5€.

 Daarvoor kreeg ik vijf soorten groenten, dat is goedkoop! (sla, broccoli, bloemkool, een kilo van wortelen en komkommer)

De broccoli, bloemkool, wortelen ik schoongemaakt en gehakt en zet het in de vriezer.

 De sla is een groenten die snel slap en slecht word. 

Ik vond een kleine trucje zodat uw sla voor ongeveer 2 weken vers blijft in de koelkast! 

Het is zeer eenvoudig, maak de sla schoon zoals gewoonlijk (wassen en zwieren ) Doe dit in een tupperware doosje leg daarop een stukje keuken papier en doe er dan het deksel op. En zo kan je uw sla tot 2 weken bewaren in de koelkast.

Gemakkelijk om slaatjes of belegde broodjes te maken altijd verse sla in huis. 

Als het keuken papier vochtig aanvoelt kan je deze halfweg al eens vervangen.

Geniet van uw heerlijk knapperige verse sla. 

Grts, 

Mom with a blog  
 
 
<< 1 | 2 | 3 | 4

Onderwerp: Blog

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht