Blog

02-03-2016 14:49

Hallo, 

De lente staat voor de deur en de temperatuur gaat langzaam maar zeker omhoog. We moeten wel nog even wachten met slippers en korte shortjes tot het kwik nog ietjes hoger ligt. En dus is dit het perfecte moment om jezelf helemaal weer zomerklaar te maken.

zomerklaar

Voor de zomer willen we er natuurlijk allemaal tip top uitzien, daarom heb ik een aantal tips voor jullie om je van top tot teen helemaal voor te bereiden.

1) scrub

Om te zorgen dat je huid weer helemaal zacht en gezond is, kun je je lichaam scrubben. Begin bij je voeten, ga omhoog naar je benen, buik en armen. Gebruik voor je gezicht een fijnere scrub, je huid is daar namelijk veel dunner. Met het scrubben verwijder je de dode huidcellen, wanneer deze weg zijn zal je sneller bruin worden.
 

2) smeer

 
In de winter is de lucht heel droog en daardoor droogt ook je huid soms ernstig uit. Zorg dus dat je elke dag een hydraterende crème gebruikt, zodat je huid weer zacht en soepel wordt. Je wilt natuurlijk wel mooie zachte benen, wanneer je straks dat leuke jurkje aan hebt.
 

3) knip, vijl en lak

 
Ook wanneer je je slippers weer aantrekt, wil je dat je voeten er weer netjes en verzorgd uitzien. Zorg dat je nagels mooi geknipt, gevijld en gelakt zijn. Of breng een bezoekje bij de pedicure.
 

4) scheer en/of wax

 
Bij mooie benen denk je niet aan schuurpapier, dus zorg dat je benen mooi geschoren zijn. Maak ook je bikinilijn vast klaar voor de bikinimomenten. Je kunt het scheren, maar het ziet er mooier uit wanneer je het waxed. Bij waxen weet je zeker dat er geen haartjes achter blijven en wordt het mooi glad zonder bultjes.
 

5) beweeg

 
Voor strakke billen en een platte buik in het zomerseizoen moet je bewegen. Ga lekker lopen, fietsen of zwemmen het is ook nog eens heel gezond voor je.
 

6) bruin

 
Wanneer het straks zomer is en de zon is fel, kun je snel verbranden. Als je nu vast af en toe in de zon gaat liggen of onder de zonnebank gaat, went je huid vast aan de eerste zonnestralen. Het is niet alleen beter voor je huid, maar je wordt uiteindelijk ook nog sneller bruin als je skin al een kleurtje heeft. Bovendien hoef je veel minder make-up te gebruiken als je al een gezond kleurtje hebt. Vergeet zeker niet een goede zonnecreme te gebruiken met genoeg factor volgens uw huidtype. 
 

7) verzorg je haar

 
Door de zon, zee en het strand droogt je haar enorm uit. Als je du al met gezond en stralend haar de zomer in gaat, zal het uiteindelijk wel meevallen. Laat je haar nog even knippen voor het echte warme weer begint, dan ga je met een frisse coup het nieuwe seizoen in. In de zomer groeit je haar sneller, dus het is ook zo weer aangegroeid.
 

8) drink

Drink voldoende water. Zo hydrateer je uw lichaam van binnenuit, wat goed is voor lichaam, huid en haar. 
 
 
Maar het belangrijkste is vooral "hou van jezelf"!! 
 
 
Met deze tips kom je een heel eind met je voorbereidingen. Misschien heb jij zelf nog een speciaal zomerritueel? Wat doe jij om jezelf zomerklaar te maken?
 
 
Geniet van de beginnende zonnestralen. 
 
grts,
mom with a blog
10-02-2016 14:17

Hallo, 

Het is al een tijdje geleden ik nog iets gepost heb. Dat heeft ook zo zijn redenen. 
Net voor de feestdagen ben ik begonnen met op zaterdagavond in de horeca bij te werken. Want als single mom is het financieel niet altijd even makkelijk. Toeval wil ik daar ondertussen ook mijn nieuwe partner heb leren kennen. Dus sinds enkele weken ben ik niet meer single en werk ik ook voltijds in zijn restaurant.  
Dus vandaar er wat minder beweging is op het blog. 
 
Mijn receptje is er ééntje van Pascale naessens. Ik had nog nooit kwartels gegeten, laat staan klaargemaakt. 
Ik hou wel van Pascale haar visie over voeding. Ik heb vorig jaar zo de 4 seisoens boeken van haar gespaard via de krant. 
Kreeg het boek puur eten van men mama cadeau en kocht mezelf puur eten 2 op de boekenbeurs. Sindsdien heb ik er al een paar gerechten uit klaargemaakt en deze vond ik wel een toppertje. 
 
 

Benodigdheden (2 pers)

2 kwartels
4 plakjes dunne spek
400 gr spruitjes 
2 takjes rosemarijn
4 takjes tijm
 

Werkwijze

Maak de spruitjes schoon, snij doormidden of kwartje(naargelang hoe groot ze zijn) en laat 5 min koken.
Kruid de kwartels in de buikholte met peper en zout. Wikkel 2 plakjes spek per kwartel eromheen en steek er 2 takjes tijm en 1 takje rosemarijn onder. 
Doe kwartels in ovenschaal. Doe spruitjes erbij kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. 
Bak voor +-40min in een oven van 180°C. (Naargelang oven kan duur langer of korter zijn)
 
 
Volgens Pascale haar recept is dit zonder aardappeltjes erbij, maar als u dit wenst kan u dat gerust bijmaken. 
 
Eet smakelijk, 
 
Mom with a blog
 
17-01-2016 17:14

Hallo, 

Mijn kleine meid is verjaard en natuurlijk hoort daar een feestje met lekkere taart bij. 

Vorig jaar bestelde ik de taart bij een plaatselijke taarten bakker. Superlekkere taart met cuberdon vulling. 
Dit jaar wou ik er terug eentje bestellen van bumba. 
Spijtig genoeg waren ze net dat weekend in verlof. 
Toen kwam ik op het idee om zelf een taart te maken. Zelf nog nooit echt een taart gebakken met suikerpasta over. 
Maar ik was vast beraden om dit te doen en int slechtste geval moest ik gewoon nog bij bakker lopen om taartjes. 
 
Om te beginnen al men materiaal kopen. Ik kocht in Hema een set van 3 springvormen voor 14€. Voor een taart met 3 niveaus. 
De suikerpasta kocht ik bij aveve per pakje van 250gr  1,98€. 
Een plastiek deegrol geleend van vriendin want blijkbaar is dat het gemakkelijkste om de suikerpasta uit te rollen. 
Een strijkatribuutje om de suikerpasta plat te strijken op de taart. 
 
Het recept voor de biscuis zocht ik online. 
5 eieren
200gr fijne suiker 
180gr zelfrijsende bloem
eitjes en suiker stevig opkloppen (10min)
Gezeefde bloem eronderdoor lepelen. 
Bakken op 180°C voor +-45 min. 
 
Voor de vulling tussen de lagen door maakte ik een cuberdon slagroom.
 
200ml room
4lepels Bloemsuiker 
3 eetlepels cuberdon saus (normaal voor op ijsjes te doen)
stevig kloppen
 
Om rondom de traart te doen een vanille creme au beurre.
 
250gr bloemsuiker 
250gr echte boter
paar druppels vanille extract of verse vanille stokje uit geschraapt. 
 
en dan taart opbouwen. 






 
Ik heb er één dag en half aan gewerkt maar ben zo fier op mezelf. 
Ik heb heel wat you tube films bekeken voor hoe je het beste die pasta uitrolt enz. 
Paar tips:
 Niet te veel bloemsuiker gebruiken bij het uitrollen. Het droogt de pasta vlugger uit.
Niet te dun uitrollen anders gaat hij vlug scheuren.  
 
mom with a blog,
 
24-12-2015 09:53

Hallo, 

De kerstperiode hoort leuk en gezellig te zijn en de meeste mensen willen het dan ook allemaal zoals het hoort. Maar daardoor word kerst vaak een heel stuk minder leuk. 

Je hoort voor iedereen een cadeau te hebben en het hoort er ook bij dat je welllicht ook nog iets lekkers eet en je hoort er natuurlijk tiptop en glittery bij te lopen. Dan hoor je ook nog een mooi versierede kerstboom te hebben en allerlei versieringen aan en in je huis. 

Dat zijn toch heel wat dingen die je hoort te doen waardoor het ondanks dat alles toch leuk en gezellig hoort te zijn en zo kan er al snel kerststress op komen. 

 

Hieronder paar tips die ik zelf gebruik om deze kerststress te vermijden. 

 

1) Plan vooruit. 

 

Maak tijdig een planning van wat je wil doen, wie je wil uitnodigen, cadeaus, wat je gaat eten enz..

Niets lastiger dan last minute cadeaus moeten kopen en alle leuke dingen weg zijn. Koop daarom al cadeaus in de loop van het jaar.(voor bv ouders, grootouders, kinderen)

 
 

2) Bepaal wat belangrijk is. 

 

Maak een lijstje van wat belangrijk is naar minder belangrijk. Soms is het heel lastig om te bepalen wat nu echt belangrijk is en wat niet. Dan kan je die taken eerst doen en realiseren dat het niet erg is als de laatste taken niet gedaan zijn. Je kunt die zelfs schrappen van je to do list. 

3) Blijf bij het budget. 

 

Of het om eten of om cadeaus of kleding gaat. Maak een budget op. 

Wees slim met de menu keuze, gebruik bv ingrediënten in verschillende gerechten. Het moet niet altijd duur te zijn om lekker te zijn. 

Maak een lijstje op voor wie er cadeaus moeten gekocht worden schrijf daarnaast het budget dat je wil spenderen aan die persoon. Koop gespreid over het ganse jaar dan word het ook financieel minder zwaar op het einde van het jaar ;-) . 

Wat kledij betreft, kijk eerst goed in je kleerkast combineer iets nieuw met iets oud. Of misschien heb je wel iets feestelijks die je aandeed voor trouwfeest of communie enz..Het moet niet altijd iets nieuw zijn.

 
 

4) Vraag om hulp. 

 

Vraag om hulp van gezinsleden. Laat bv kinderen tafel dekken en versieren. Stuur manlief om specifieke boodschappen. (bv bij bakker taart afhalen ) Alle kleine beetjes helpen zodat je wat meer adem ruimte hebt. 

 

5) Neem rustig de tijd. 

Geniet en neem rustig de tijd. Kerstshoppen, veel volk, lange wachtrijen enz Maak het er een gezellig dagje van. Ga lunchen, koffie drinken tussendoor. 

Last but not least, Geniet van familie, vrienden..En onthoud alles kan maar niets moet. Het is maar kerstdag, morgen is het weer een gewone dag. 

Welke tips gebruiken jullie?

Merry Christmas, 

Mom with a blog

 

 

12-12-2015 15:13

Hallo, 

Mijn lievelings maaltijd van de dag is het ontbijt. Vooral in het weekend dan is er al meer tijd om rustig en uitgebreid te ontbijten. 

Ik eet meestal volle yoghurt met granola en vers fruit. Het enige nadeel aan de gekochte granola's of crunchy muesli's is dat er toch heel wat toegevoegde suikers zijn. Daarom ging ik op zoek naar een gezond alternatief. 

Via één van de mensen waar ik werk kreeg ik een receptje om zelf granola te maken. Dit was natuurlijk iets dat ik direct wou uitproberen. Uiteindelijk vind je heel wat verschillende recepten op internet. Dat is vooral heel tof omdat je dan ook eens verschillende variaties kan maken. 

Dit is mijn Granola. 

Benodigdheden

* 1el kokosolie

*2 el kokosbloesemsuiker 

*2el honing

*1kl kaneel

*1 kl vanille

*220gr granenvlokken (vb. rijstvlokken,havermout enz)

*50gr noten

*100gr gemengde zaden

*25g kokosrasp

 

Werkwijze

Kokosolie, honing, kokosbloesemsuiker, vanille en kaneel in een kom en mengen en laten opwarmen. 

Wanneer gesmolten alle ingrediënten erin mengen.

De massa op een overschaal bedekt met bakpapier uitgieten en 20min laten roosteren op 160°.

Van bakplaat afhalen en in bokaal laten afkoelen, dan pas bokaal sluiten. 

 

LET OP!! Roostertijd is afhankelijk van de gebruikte granen. De mengeling kan snel zwart aanbakken dus zeker niet uit het oog verliezen. De massa word pas crunchy na het afkoelen.

 

Bewaar de granola in een goed afgesloten bokaal of potje en dan kan je het zeker 1 a 2 weken mee verder. Ik had geen kokosbloesemsuiker en vanille maar nam in de plaats vanillesuiker (beter stevia ofzo/ gezonder) maar ik was te ongeduldig om nog een dag langer te wachten voor die ingrediëten te gaan kopen ;-) .

Veel Granola plezier! 

grts,

Mom with a blog

14-11-2015 21:14

Hallo, 

Ik deed in de middelbare school textiel als richting. Ja ik kan kleren maken, maar eerlijk sinds schooltijd heb ik echt weinig kleren gemaakt. Op een paar carnavalskleren na. Voltijds werken, kindjes grootbrengen enz..de tijd is er soms moeilijk voor te vinden.

Sinds de geboorte van mijn kleinste dochter begint het terug te kriebelen om weer te gaan stikken. Vooral voor mijn kleine meid. Kleedjes, rokjes enz.. Ik ben gek op de retro/ bloemen en felle kleurtjes stoffen voor mijn kleine meid. 

Sinds een paar jaar volg ik ook op FB de pagina van stoffenspektakel. Dat is een beurs voor stoffen en andere stikmaterialen die in Nederland en België worden georganiseerd. Ik was tot een maand geleden nog nooit op zo een beurs geraak. Maar vorige maand was het eindelijk eens dicht in de buurt en stond dit natuurlijk in grote letter in mijn agenda genoteerd. 

Dit is echt de moeite waard!! Je weet niet waar kijken, zoveel standen, zoveel stoffen en vooral goedkope acties. 

Ik heb 5tal stofjes met print en effen kleurig, bijhorende ritsen en naaigaren gekocht. 

Als eerste maakte ik een kleedje, het patroon tekende ik af van een bestaand kleedje.

Als tweede maakte ik een rokje.


 Dit patroontje vond ik heel toevallig in het naai tijdschrift  La maison Victor. Ik kende dit tijdschrift niet en vond het in de supermarkt. Toen ik thuis in het tijdschrift bladerde was ik meteen verkocht. Moderne partonen, makkelijk en vooral goed uitgelegd (met foto's) hoe je de kleren aan elkaar moet stikken. Ik ben van het eerste moment fan en heb me ook direct een jaarabonnement aangevraagd. Je kan ook op hun site terecht voor patronen en zelfs voor de stoffen die zij gebruikten in het tijdschrift. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. 

Ik heb terug de microbe te pakken om kleertjes te maken. En wie weet begin ik misschien wel een eigen kleine meisjes collectie :-D. Een geluk we nog kunnen dromen. Een leuke hobby en mijn prutske steeds mooi gekleed. 

 

 Als jullie ook graag willen leren stikken kijk zeker eens online of er naailessen in de buurt zijn of misschien een naai café. 

Grts,

 mom with a blog 

18-10-2015 12:44

Hallo, 

De hype van het moment! Wat is hier zo zalig aan? 

Het is héél gemakkelijk, zéér snel klaar en je kan hem maken zoals je hem zelf wil. Dus...alles is mogelijk. 

Voor wie nog niet helemaal mee is: De bernadette trui is een oversized model, gebreid met dikke naalden 10 en 15. 

Het originele model word gemaakt met dunne mohair wol, maar word dan met verschillende draden samen gebreid.

 
Ik heb zelf 2 patronen geprobeerd 1 van veritas en 1 die ik zelf doorgemaild kreeg via FB. 
Ik heb nog nooit meer dan een simpele sjaal gebreid. Dus dit was echt al een hele uitdaging. 
De eerste keer gebruikte ik het patroon van veritas, persoonlijk vond ik dit heel ingewikkeld omdat ze over cm praten en niet naalden. De Trui was ook totaal mislukt, niet oversized :-/ . Dus alles weer afgetrokken en het andere patroon maar gemaakt en dit is heel simpel te maken (zelf voor mensen die nooit gebreid hebben). Dus deze keer was het wel gelukt (zie foto). De wol die ik koos was normaal te breien met naald 7/8 dus nam ik 2 draden tesamen. 
Al moet ik wel toegeven hij toch wat langer mag zijn en ook lange mouwen ipv 3/4 mouwen. Dus dit ga ik zelf beetje aanpassen bij mijn volgende trui. 
Maar ik ben alvast heel fier het me toch gelukt is. 
 
Ik heb wel paar keer op google gekeken, hoe je steken moet meerderen of minderen, opzetten en afzetten. Of hoe je mooi uw trui kan dichtnaaien. Daar vind je toch echt alles op e. Google my best friend :-D .
 

TIP: (die ik zelf kreeg van mijn mama) telkens je een naald breit zet een streepje op papiertje zo kan je goed bijhouden hoeveel je er al gedaan hebt. Bij meerderen stipje boven het streepje, bij minderen stipje onder het streepje. ;-) 

 
 
Veel brei plezier, 
 
 
Lieve blog lezertjes, 
 
Vandaag (22/5/2016) 7 maand later dan mijn originele blog, Is door het enorm succes van mijn bernadette patroontje en de zovele aanvragen (+-250 à 300) kan ik mijn mailtjes niet meer volgen. Vandaar dat ik HIER de link zet naar mijn patroontje. (in word bestand)
Natuurlijk blijf ik nog steeds ter beschikking voor al jullie vragen of probleempjes.(via contacten pagina) 
Ik doe mijn best om zo snel mogelijk te antwoorden.
 
Mvg,
Mom with a blog
 
 
 
 

 

02-10-2015 20:07

Hallo, 

Vandaag had ik een dagje vrijaf, zalig lang weekend. Dus heb ik eens genoten met mijn kleinste poppemie van een relax dagje. Na een ochtend tekenfilms kijken tijd voor de lunch. 

Deze week kreeg ik een pakje gerookte zalm sneetjes van een vriendin, het was al een paar dagen overtijd en zij durfde dit zelf niet meer te eten. Ik wel ;-) De verpaking was nog gesloten en was koel bewaard, dus zeker nog niet slecht. Wel 1 aanrader eens open, direct opeten!! Normaal is het op vrijdag frietjesdag, maar vandaag zijn mijn 2 grote meiden bij vriendinnen gaan slapen. Dus heb ik vandaag maar een warme lunch gemaakt. 

Eind van de maand is tijd om de frigo leeg te eten, voor we terug grote inkopen doen. 

Deze middag quiche met prei en de gerookte zalm die ik gekregen heb. Ik heb altijd eitjes en room in huis en in de diepvries  had ik nog een portie prei. Het enige wat ik niet in huis had was bladerdeeg, maar op zich is dit geen probleem. Dan maak ik gewoon de quiche in een siliconen taartvorm. Je kan dit ook steeds in cupcake vormpjes doen als hapje. (koud of warm te serveren) En zoals jullie zien op de foto kan je de quiche heel gemakkelijk uit de vorm halen zonder te breken of kleven. 

Recepten van een quiche vind u hier. Maar je kan daar zoveel in vairiëren, zolang de eitjes en room in verhouding zijn en ideaal om restjes in te verwerken. vb. zalm/broccoli, kerstomaat/ fetakaas, prei/spekjes, witloof/ham enz..

Ik nam 3 eitjes, 200ml room, 1 stengelprei (gesneden) en een pakje gerookte zalm sneetjes. Mijn taartvormpje is wat naar de kleine kant ;-) Je kan dit natuurlijk ook als avondmaal maken.  

Smakelijk, 

Mom with a blog

30-09-2015 19:25

Hallo, 

Ik werk in thuishulp sector. En gisteren kwam er één van de klantjes met een grote mand appels aan mijn deur. (+-8kg) Doet me wel deugt te weten die persoon aan mij denkt, het wil toch zeggen mijn werk bij hun niet onopgemerkt voorbij gaat. 

8kg appels wat doet een mens daarmee? Appelmoes maken, appelflappen,appeltaart enz..maar zolang kan je ze niet bewaren.

Wel ik heb er appelmoes van gemaakt en in de diepvriezer gedaan. Maar je kan ook altijd de appels in partjes invriezen voor appeltaart van te maken op later tijdstip. Hoe je dit doet vind je hier terug. 

Al denk ik wel jullie allemaal weten hoe je appelmoes moet maken, geef ik jullie toch een receptje. 

Appelmoes

1kg appels

80gr suiker (naar eigen smaak)

Klontje boter

Scheutje water

Bereiding

*schil de appel, verwijder klokhuis en snijd in parten.

*laat boter smelten in kom 
*voeg appels toe en scheutje water
*laat sudderen op middelmatig vuurtje met deksel tot appels plat gegaard zijn.(tijdig eens roeren) 
*strooi tussendoor de suiker over de appels
 
Na 1uur schil en kuis plezier en een 30 min stoven van 2 grote kommen, heb nu 3kg appelmoes in de diepvriezer. 8kg appels en 3 kg appelmoes? tja het waren appels uit eigen kweek die op de grond gevallen waren. Dus heel wat blutsen en hier en daar wel een rupjes te vinden. En ja sommige zullen misschien denken biekes beestjes en rotte appels. Maar je moet wel denken er niets van pesticides op deze appels zaten. En dit kan men niet zeggen van die schone allemaal goed gevormde appels van in de winkel. En ja hoor ik koop ook appel om gewoon te eten liefst in de winkel. Maar voor appelmoes waren deze ook wel perfect. 3kg appelmoes = 6 porties. 
 
 
Nog een budget tip om dus gezond te koken ;-) Laat dit gerust weten aan mensen in uw omgeving die zelf groenten en fruit kweken. Vaak hebben die zelf teveel en geven ze met plezier beetje weg. Pompoenen, prinsessenbonen, rabarber, aardbeien, rode besjes, appels, noten enz..Dit zijn enkele vb. waar ze vaak veel te veel van hebben.
 
Smakelijk, 
 
Mom with a blog

 

20-09-2015 12:13

hallo,

"Ik wil gezonder gaan eten maar het is te duur. Ik kan het me niet veroorloven om gezond te gaan eten" Dit is een excuus die we vaak horen. En ik moet eerlijk zijn ik dacht er ook zo over. Maar het is en blijft een excuus. Het is natuurlijk wel waar dat een diepvries pizza goedkoper is als verse groeten en vlees of vis. 

Als je dus slechts een beperkt budget hebt en toch jezelf en jou gezin te eten wilt geven, dan is het inderdaad moeilijk om te kiezen tussen een pizza of een volledige maatlijd met verse groeten en vlees samen te stellen. Ik denk vaak het ons eerder aan inspiratie ontbreekt van wat weer eens te maken. Want laat ons eerlijk zijn het is toch veel gemakkelijker om een voorverpakte lasagne te kopen (met veel zout en extra conserveermiddelen) in plaats van zelf lasagne te maken.

Er is helaas geen twijfel mogelijk: we leven in een gebroken eetcultuur waar we vaker kiezen voor goedkope voedingsmiddelen van lage kwaliteit. Deze voedingsmiddelen zitten vaak vol met toxinen die ons ziek kunnen maken ,dik maken en ons zelfs depressief kunnen maken. Het is niet altijd gemakkelijk om door de supermarkt te lopen en te kiezen voor de groene saledes en vis terwijl je de gangpaden vol met chemische bereide levensmiddelen probeert te negeren. 

Maar dit betekend niet dat je geen gezonde voedsel keuzes kunt maken en niet gezond kan eten met een beperkt budget. Het kan misschien betekenen dat je bepaalde gewoontes en prioriteiten een beetje moet veranderen, maar ik kan je verzekeren dat de resultaten de moeite waard zullen zijn. 

Hier een paar tips voor gezond eten als je met een krap budget moet werken. Volg deze tips en je zult merken dat gezond eten veel gemakkelijker, goedkoper, en lekkerder kan zijn dan je ooit hebt gedacht. 

1) Bereken wat uw budget is.

Bereken goed uw budget per week, wat je mag besteden aan voeding. 

2)Maar een week menu. 

Maak er een gewoonte van om 1x per week bv op zondag samen met het gezin een weekmenu op te stellen. Denk goed na en kijk eventueel ook wat je nog in uw kasten of diepvries hebt om nog in een maaltijd te verwerken. Beter 1x per week winkelen dan elke dag. Want we kopen toch telkens iets dat we niet nodig hebben. 

3) Maak boodschappenlijstje. 

Op basis van het weekmenu maak je uw boodschappenlijstje. Als je telkens naar de zelfde winkel gaat, kan je misschien ook al het lijstje opstellen volgens de inrichting van de winkel. Dit zorgt ervoor je niet moet zoeken en zorgt er ook voor dat je minder artikelen koopt die niet op het lijstje staan. Hou u ook aan dit lijstje. Moeilijk, I know maar dit bespaart al vaak 10 a 20€ per winkelbeurt.

4)Ga nooit met lege maag winkelen.

En deze regel is heel belangrijk. Want met een hongerige maag heeft men zin in alles en nog wat, en koopt men vaak voedingsmiddelen die men niet nodig heeft. Zoals bv. een reep chocolade die +-2€ kost. Lekker toch? Maar voor 2 euro kan je al vlug 1kg wortelen en een komkomer kopen.Of een 1kg couscous waar je al 3 a 4 maaltijden mee kan maken. Stof tot nadenken dus. ;-) 

5) Koop produckten uit het seizoen. 

Zoals al vermeld in mijn vorig artikel Detox-kuur-voor-thuis. Gebruikt vooral seizoens groeten en fruit dan zijn ze het beste van smaak en goedkoper. Dit geld ook voor vis. 

Viskalender vind je hier.

 Geen inspiratie? Genoeg budgetrecepten te vinden op internet. (budgetkoken onder 5€ bv.) of gewoon de groenten en vlees intikken (pompoen en kip). Ok het vraagt soms heel wat voorbereiding voor de gerechtjes te zoeken. Maar probeer zeker eens iets nieuws te maken. Op hellofresh zijn ook steeds de recepten online te vinden, deze zijn gezond en makkelijk te maken. 

6) Verwerk restjes. 

Dit vind ik echt een gouden tip, want je bespaart niet alleen geld maar ook tijd. Verwerk restjes van het avondeten de volgende dag voor de lunch. Mensen die mijn blog volgen hebben wel al gemerkt ik vaak leftovers gebruik in een salade, wraps enz..

7) Grotere hoeveelheden koken. 

Maak grotere hoeveelheden klaar, rest invriezen. Als je toch soep, bolognese saus , vol au vent of iets in die richting gaat maken, kun je net zo goed een dubbele portie koken. Kost je bijna geen extra moeite en je kunt de andere helft invriezen. 

8) Inversteer in een diepvriezer

Een energiezuinige diepvriezer is misschien duur in aankoop maar je zal er al vlug de voordelen uithalen. Vul deze bv. met vis en vlees die in promotie staan omdat ze bijna vervallen. Vries wijn restjes in ijsblokhouders in. (moet je geen fles kopen speciaal voor een gerechtje). Je kan zowat alles in vriezen. bv kruidenkaas, eiwit, uien hakken en invriezen, verse kruiden, groenten enz..

9) Koop groenten op de markt.

Ga vroeg genoeg en vraag of er groetencollies zijn. Of ga tegen opruimingstijd dan kan je vaak nog groeten kopen met korting of krijg je er gewoon meer . Aangezien marktkramers gaan voor dagvers willen ze zo weinig mogelijk weer meenemen naar huis ;-) 

10) Drink water 

Frisdrank zorgt ook voor een flinke hap in het budget. Koop dit alleen maar voor speciale gelegenheden. Water is goedkoper en bovendien ook gezonder.

11)Kies voor huismerk

Huismerken zijn tot 30% goedkoper dan merkproducten.

12) Koop aan de bron

Ga bv. langs in slachthuizen voor vlees of kip. 

13) Kook energiebewust .

Leg altijd een deksel op de kookpot, zo verbruik je tot 3x minder energie. Kook je electrisch? Draai dan 5 min voor het einde de warmtebron uit. De kookplaten geven dan nog voldoende warmte.

Wat is jouw beste tip om geld te besparen in de keuken?

Mvg,

Mom with a blog

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Onderwerp: Blog

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht