Blog

07-01-2018 14:37

Hier ben ik weer. Veel te lang geleden! Maar ik ben voorgoed terug, nieuwe laptop en een nieuw jaar. Een nieuw jaar gaat natuurlijk altijd samen met goede voornemens.

Wat zijn jullie voornemens voor het nieuwe jaar? 

Mijn nieuwe voornemens voor het nieuwe jaar. 

1.Gelukkig zijn met wat ik heb, genieten van alle momenten met men dochters, vrienden en familie. 
2. Meer aandacht voor mijn blog. 
3. Mijn nieuw project verder uitwerken.
4. Terug beginnen sporten. 
 
Nu effen terug naar voornemen nr 3.
Mijn nieuw project uitwerken, jullie vragen zich waarschijnlijk al af wat het is. 
Wel, zoals jullie weten ben ik graag creatief bezig. Sinds paar maanden ga ik twee keer per maand naar een brei en krosjee (haak) atelier. Ideaal voor mensen die graag willen leren breien en haken en dit gecombineerd met een leuke babbel. Zelf als je al kan breien en haken is het er leuk, er worden tal van ideeën gedeeld onder elkaar. En het wordt beetje bij beetje verslavend om nieuwe dingen te maken. Zo erg zelfs dat ik geen winkel mag binnen stappen waar er wol verkocht word of ik heb alweer een zak vol wol mee naar huis.
 
 
Maar het heeft ook zijn positieve kanten, sinds een paar weken ben ik men eigen creaties begonnen. Die kan je bekijken op Facebook en Instagram onder CosiWool.
 
Het begon allemaal door een haarband te haken voor mezelf tijdens de prachtige sneeuwdagen. Ik sta niet zo goed met een muts. Snel een fotootje gedeeld op mijn persoonlijk facebook pagina en kreeg tal van positieve reacties. Ik kreeg een paar aanvragen van vriendinnen en kennissen om voor hun ook eentje te maken en zo is CosiWool ontstaan. Nu eerlijk gezegd speelde dit idee al langer in mijn gedachte om zoiets te doen. Ik had gewoon dit kleine zetje nodig van positieve reacties. 
 
Ga zeker eens langs op mijn pagina, liken en delen mag natuurlijk ook altijd. 
 
Zo dit was het alweer voor vandaag. 
Men beste wensen voor het nieuwe jaar en volhouden aan die voornemens.
 
Tot snel, 
Mom with a blog

 

04-05-2017 11:08

 

Cadeautips voor een onvergetelijke Moederdag..

Op 14 mei is het weer Moederdag, de dag van het jaar waarin jij je mama eens lekker kan verwennen. Laten we onze mama's dit jaar niet overladen met wafelijzers, strijkplanken en keukenschorten. Maar heb je geen idee wat jij je supermama cadeau kan doen?

Ik heb een aantal leuke tips voor jullie op een rijtje gezet.

 
 
1) Trakteer haar op een ontbijt. 
Organiseer een uitgebreid ontbijt bij jou thuis. Ga samen ontbijten bij een handelszaak in de buurt. Of je kan ook een ontbijtmand laten leveren.
 
2) Trek er samen een dag op uit. 
Quality-time blijft het mooiste cadeau. Denk aan een dagje shoppen met lunch, wellnessdagje, museum bezoek, een concert, wandel- of fietstocht.
 
3) Schenk pure verwennerij met een massage cadeaubon.
Een heerlijke massage is pure verwennerij voor lichaam en geest. Dit kan ook voor de toekomstige mama's door een heerlijke zwangerschapsmassage.  
 
4) Doe een abonnement of lidschap cadeau.
Een abonnement van haar favoriete tijdschrift. Daarnaast is het een cadeau waar ze een jaar lang plezier mee beleeft. Of een
10 beurtenkaart voor de zonnebank, zumba lessen...enz.
 
5) Schenk een cursus of workshop.
Patroontekenen, Italiaanse les, bloemschikken, gezond koken voor beginners..Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een workshop of lessenreeks van.
 
6)Maak zelf een cadeau.
Ga voor inspiratie naar de website pinterest. Zoek onder 'DIY' (do it yourself) en ontdek er massa's fotoalbums over allerhande spullen die je zelf kan maken. Ideaal met een beperkt budget.
 
 
Veel succes en plezier met het uitzoeken van je ideale cadeau,
Mom with a blog
 
28-04-2017 14:27

Salad in a jar

Lunchtime.. Voor vele mensen heel simpel, maar voor mij vaak een moeilijke beslissing van wat ik meeneem naar het werk. Ik ben totaal geen fan van de simpele boterhammekes. Daarom maak ik meestal wraps of een slaatje (salad in a jar) of soms neem ik gewoon de restjes van daags ervoor mee. 

Het liefst eet ik wraps, vooral omdat je er oneindig kan in combineren en ook heel vaak restjes vlees en groentjes kan in verwerken. Ach ja op zich geldt dit ook wel voor de salades. Zoals jullie weten uit een vorig blog bericht "hoe uw sla langer vers te houden" heb ik altijd sla in mijn koelkast staan. Eerder schreef ik ook al een blog over "wraps als lunch", dus daar ga ik het vandaag niet over hebben. 

Maar wel over de "salad in a jar". 

Ik hoor je denken: “Wordt de salade dan niet klef en zompig?” Het antwoord is: Nee! Als je de jar op de juiste manier vult blijven de groene blaadjes knapperig en kun je de salade een aantal dagen in de koelkast bewaren. Dat betekent dat je in het weekend alvast je lunches voor de week kunt voorbereiden. Kun je ‘s ochtends wat langer in bed blijven liggen.

Welke jampot kan ik het beste gebruiken?

Het maakt niet uit van welk merk je jampot is als het maar aan een aantal eigenschappen voldoet. De ideale pot heeft een inhoud van tussen de 500 ml en 1 liter, afhankelijk van hoe groot je je salade wilt hebben. Ook heeft het een stevige deksel, zodat je de inhoud veilig kunt vervoeren en tot slot moet het een brede vulopening hebben, zodat je de glazen pot zonder problemen kunt vullen. Momenteel verkopen ze ook een plastic jar in de HEMA met draai dop, vinaigrette potje en vorkje erbij. 

Men lievelings "salad in a jar" at ik voor het eerst in een plaatselijk theehuisje "Lathee" te Geraardsbergen. Sindsdien heb ik de salade al een paar keer zelf gemaakt. 

Wat heb je nodig:

1/4 granaatappel pitjes

1/2 zoete aardappel

1/2 Jonagold appel

Fetakaas (hoeveelheid naar wens)

40gr Quinoa

handvol veldsla

olijfolie

1tl honing

1tl citroensap

peper,zout,chili kruiden en provençale kruiden

 

Werkwijze:

*Schil de zoete aardappel en verdeel in gelijke blokjes. Doe dit in een overschaaltje, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en de chili kruiden. Bak op 160°C voor +- 15min. 

*Kook de quinoa zoals vernoemd op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

* Ontpit de appel en snij in stukjes. 

* Was de veldsla.

*Doe eerst de quinoa in de bokaal, gevolgd door de appel stukjes, zoete aardappel, granaatappel, feta en als laatste de veldsla.

*Maak in een apart potje de vinaigrette van olijfolie, honing ,citroensap, peper, zout en provençale kruiden. 

 

 
 
Dit is mijn salad in a jar, maar je kan dit natuurlijk ook veel andere variaties maken. Er zijn genoeg recepten online te vinden. Bij de salad in a jar is vooral de opbouw van de salade belangrijk. Denk van zwaar naar licht en van nat naar droog. Ik doe ook telkens de vinaigrette in een apart potje. 
 
Smakelijk,
 
Mom with a blog

 

 

13-11-2016 13:25

Dag blog lezertjes, 

Hier ben ik dan nog een keertje, veel te lang geleden. I know. Shame on me!! Maar moet toegeven de full-time job en een huishouden van 3 kids in mijn eentje runnen geeft me wel wat tijd tekort. Maar om heel eerlijk te zijn, stonden mijn gedachten er ook niet naar de laatste tijd. Ik heb de laatste maanden een hele zware periode doorgemaakt en nog steeds. Een zwaar rebellerende tiener in huis en nergens hulp vinden die me kan bijstaan. In alle instanties krijg ik het zelfde te horen "Het is nog niet erg genoeg."  "Het is op vrijwillige basis, als het kind zelf geen hulp wenst kunnen we niets doen enz..." Als moeder machteloos moeten toekijken hoe uw dochter beetje bij beetje wegglipt. Een living hell. Met andere woorden uw kind moet zelfmoord plegen of met het gerecht in aanmerking komen voor ze u willen helpen! Maar dan is het natuurlijk te laat! Nu ja na 1,5j vechten is ze er zelf in geslaagd dat ik eindelijk hulp krijg..Het is dus te ver gekomen. Maar we moeten verder, elke dag weer. 

Anderzijds ben ik blij dat ik Full-time werk, eens weg van alle stress in huis. En heel lieve collega's die hoor hebben naar mijn situatie thuis. Over werk gesproken, elke laatste vrijdag vd maand hebben wij casual friday. Vorige maand viel dit net voor halloween. Dus hadden we onderling afgesproken om er een halloween feestje van te maken met hapjes in het thema van halloween. Ik maakte deze snoepzakjes met allemaal griezelsnoepjes in.

 Het was heel leuk en zeker geslaagd maar niet zo gezond :-D. Nu gaan we het elke casual friday gezelliger maken met hapjes en snacks. Hier alvast mijn gezonde hapjes. 

We zitten volop in het pompoenen seizoen. Zo lekker en zoveel dingen dat we daar mee kunnen maken. Het internet staat vol met recepten. Nu is er 1 ding wat veel mensen bij het kuisen van de pompoen weg doen. Ja inderdaad de pitten. Maar wist je dat deze gewoon kunnen geroosterd worden in de oven? Met kruiden mix naar keuze, ik eet ze het liefst gezouten. Een lekker gezond tussendoortje.(nu ja zout is ook niet 100% gezond) En iedereen kan het maken. Zelf de kindjes kunnen helpen met de pitjes uit de pompoen te prutsen.  

1) Alle pitjes pompoenvrij maken.
2) Pitjes 20 min koken in sterk gezouten water.
3) Pitjes uitlekken en met handdoek droog deppen.(gebruik oude handdoek ;-) ) overstrooien met kruiden naar keuze.(bij mij grof zeezout)
4) Oven op 150°C, pitjes +- 40min roosteren of ik maak ze in mijn actifry. Roosteren tot ze goed krokant zijn. 
Elke oven is anders, dus af en toe een kijken is de boodschap. Sommige mensen eten de schilletjes mee andere mensen dan weer niet.
 
Niet alleen pompoenen, maar ook kastanjes zijn nu verkrijgbaar. Al koop ik deze niet in de winkel. Hier in Geraardsbergen in het stadspark zijn er een paar grote kastanje bomen. Mijn kleine poppemie vindt het zalig om deze te zoeken en te rapen. Ik ben verzot op gepofte kastanjes en is heel gemakkelijk te maken. Gewoon een kruisje maken in de bolle kant vd kastanje. 10 min in een oven op 160°C. 
 
En als laatse voor het ganse jaar door. Appelchips. Ik maak ze zelf in mijn actifry, maar kan ook in de oven al duurt het dan wel langer. Heel simpel om te maken. 
1)Appel ontdoen van het klokhuis.(er bestaan speciale atributjes voor) 
2) Dunne plakjes snijden (ik doe dit op een mandoline) +-3mm dik. 
3) Naar wens kruiden met kaneel. 
4) 1u in de actifry op 100°c. Om de 5 min eens opschudden het eerste half uur. Of ovenplaten voorzien van bakpapier. Appelsschijfje op ovenplaten schikken. Bakken voor 1,5u op 120°C. 
 
Opgelet! De chips wordt pas krokant bij het afkoelen. Elke oven is anders dus zal misschien toch wat zoeken zijn voor de juiste tijd. 

Zo dit zijn al een paar van mijn gezonder tussendoortjes. 

Ik hoop dat dit alweer een inspiratie kan zijn voor jullie . 

Tot volgend blog, 

Mom with a blog

26-07-2016 13:14

Hallo, 

Ik hou van de zomer! 

De stralende zon, strand, zwembad..Lekkere ijsjes en cocktails op terras. Dagen worden langer en het eten word lichter. (slaatjes enz ) en  VAKANTIE!!

Maar de zomer heeft ook zijn nadelen. Iets waar bijna iedereen (volgens mijn FB vrienden) last van heeft, onze zoemende nachtvriendjes DE MUG. Ach daar vinden we al zoveel middeltjes voor op internet hoe ze te voorkomen dat ik er niet nog een artikeltje boven op ga doen. Voor mij is dit gemakkelijk oordopjes in en gedaan met gezoem :-D natuurlijk sta ik s'ochtens op vol rode bolletjes maar ik heb zelf weinig last van jeuk ofzo. 

Waar ik mij dan enorm aan erger zijn vliegen. Ze komen zomaar op alles zitten eten, benen enz. Maar de horror van iedereen is dan toch zeker de groene GFT container wat een rotzooi als die vol maden komt te zitten :-x. Nog niet gesproken van de stank. 

Een trucje die ik van mijn zus zag is een plastiek zak over de opening van de container te doen en dan deksel erover. Let goed dat er nergens een spleetje vrij is. Zo kunnen de vliegen er niet meer in en gedaan met de maden. 

Mvg, 

Mom with a blog

16-07-2016 14:21

Hallo lieve blog lezertjes, 

Ok, ik geef het toe het word hier meer en meer een food blog. Maar ik eet nu eenmaal graag. En dat is dan ook weer de reden waarom ik in Mei officieel gestart ben met de opleiding voedingsconsulente. 

Eerlijk is eerlijk ik zal nooit een 100% veggie eter worden. Ik den nu eenmaal een beenhouwers dochter en thuis is vlees het hoofd ingrediënt. 

Ja ik eet graag een goeie biefstuk friet of ribbetjes op de BBQ zeg ik zeker ook geen nee tegen. Maar ik eet toch al elke week 2 a 3 tal keer vleesloos. En dat is vooral te danken aan de paar weken dat ik de Hellofresh boxen gebruikte. Daar word het weekmenu telkens ingedeeld met een vlees, vis en veggie gerecht. Een goede variatie dus. Waar ik vroeger enkel maar vlees gerechten kon maken en niets wist hoe vis of veggie te koken, heb ik dit via hellofresh wel geleerd. 

Misschien zijn mijn gerechtjes ook niet 100% volgens de veggie regels en normen maar er zit al geen vlees in. Dus dat is al een overwinning op zichzelf. 

Dit zijn mijn 3 favoriete veggie gerechtjes. 

1) Gewokte noedels met snijbonen en spiegelei.

2) Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne.

 

3)Orzo met gemengde sla en gebakken maiskolf. 

Zo, ik hoop dat ik toch beetje een inspiratie ben geweest met deze veggie gerechtjes. En sorry aan de vegetarische lezers als het niet 100% klopt maar ik probeer vooral wat gezonder te zijn ;-) 

Veel eet plezier! 

Grts, 

Mom with a blog

 

22-05-2016 21:21

Dag lieve blog lezertjes, 

 

Neen dit is geen nieuw patroontje, maar wegens het grote succes van mijn vorig blog bericht over de Bernadette "look-a-like" trui. 

Moet ik gewoon een nieuw blog berichtje schrijven. 

Ik kan namelijk de aanvragen voor mijn patroontje niet meer volgen, op 7 maand tijd is het partoon wel al +-300 keer gemailt  naar zovele lieve mensen. 

Hieronder het patroon van de bernadette.

Je hebt naald 10 en 15 nodig. 
+-800M wol. (kijk met welke naald ze normaal moet gebreid worden vb 5 dan neem je 3 draden om te breien)
Als de trui toch wat grote moet zijn zet je gewoon enkele steken meer op in alle patroon delen, zodat die in verhouding mooi blijft.
 
 

Voorpand 2x

 
26 steken opzetten met naald nr 10.
4 rijen 1 steek rechts / 1 steek averechts. 
Verder breien met naald nr 15 in tricotsteek (1 naald rechts / 1 naald averechts) 1 steek meerderen. (jaja 1steek meerderen)
34 naalden tricotsteek (langere versie 40 naalden).
Daarna losjes afzetten. (2 steken breien 1ste steek over 2de steek halen zoals bij minderen, maar dan telkens verder doen met alle steken.)
 
 

Rug

 
52 steken opzetten met naald nr 10.
4naalden 1rechts / 1 averechts.
Verder breien met naald nr 15 en 8 steken meerderen.  
34 naalden tricotsteek (langere versie 40 naalden).
Overblijvende steken los afzetten. 
 

Mouw( 2x)

 
20 steken opzetten met naald nr 10. 
4 naalden 1 steek rechts / 1 steek averechts.
Verder breien met naald nr 15 en 15 steken meerderen.
30 naalden tricotsteek ( langere mouw 36 naalden) 
Alles los afzetten. 
 
 
TIP: Als voor panden en rug klaar zijn, naai dan de schouder al aan elkaar.Leg het eens over je schouders, dan kan je al eens kijken hoelang de mouwen moeten zijn. ;-)
 
 
 
 
 

Natuurlijk mag u nog steeds contact op nemen via de contacten pagina voor al jullie vragen of probleempjes. 

Ik zal jullie zo snel mogelijk antwoorden. 

 

Nochmaals veel brei plezier, 

Mom with a blog

09-05-2016 22:02

Hallo,

Zoals beloofd in vorig blog bericht is hier mijn weekmenu voor 50€. 

Hoe ging ik tewerk? Eerst en vooral heb ik alle reclameblaadjes bekeken en alles opgeschreven per winkel, welke actie. Aan de hand daarvan heb ik mijn menu opgesteld en natuurlijk gekeken wat ik allemaal in huis had. Peper, zout en bakboter is iets we wel allemaal in huis hebben ;-) Zo vond ik toch paar interessante actie's. 1kg kippenfilet +1kg gratis. Bij buurtslager brengen ze elke maand een foldertje met scheurbonnetjes uit (ronde prijzen). BV: 3 merguez worsten voor 3€ enz..

Nog even uitleg over mijn berekeningen. Het is niet zo dat ik voor exact 50€ had in de winkel. Want voor 250gr couscous moet je een doos van 1kg kopen. Maar daar eet je dan ook 4 keer van ;-). Ik doe het grootste deel van mijn aankopen in de Aldi, voor vlees kijk ik vooral waar er interessante acties zijn. 

 

WEEKMENU (4pers.)

Maandag

Macaroni kaas en hesp
Macaroni 500gr = 0,45€
Gemalen kaas = 1,19€
Hesp = 1,69€
TOTAAL= 3,33€
 

Dinsdag

Merguez met bloemkool en aardappelen
Merguez 3st = 3€
Bloemkool = 2,35€
Aardappelen 500gr  = 0,48€
TOTAAL = 5,83€
 

Woensdag

Spaghetti bolognese
Pasta's 500gr = 0,35€
trio paprika's 1/2 = 0,82€
Gehakt 500gr = 2,47€
2blikken gepelde tomaten = 1,10€
Tomaten puree = 0,33€
TOTAAL = 5,40€
 

Donderdag

Gyros met Frietjes
Gyros 500gr= 2,99€
Frietjes zak diepvries = 0,99€
TOTAAL = 3,98€
 

Vrijdag

Wraps met kip
Wraps 6st = 0,99
Kipfilet 2 st =2,62€
1/2 krop sla = 0,49€
Geraspte wortelen 200gr = 0,25€
TOTAAL = 4,35€
Dit was voor lunch aangezien we op uitstap waren naar pairi daiza en neem ik steeds picnick mee. S'avonds waren we uitgenodigd op een bbq.Vandaar ik ook maar 4 broden gebakken heb deze week ipv 5.
 

Zaterdag

couscoussalade met kip
coucous 250gr = 0,37€
1/2 krop sla = 0,49
Geraspte wortelen 200gr = 0,25€
Kipfilet 2 st = 2,62€
1/2 komkommer = 0,32€
TOTAAL = 4,05€
 

Zondag

Chipolata worstenbroodje
Chipolata worst rol 3st = 3,50€
Halve stokbroodjes 3st = 0,75€
TOTAAL = 4,25€
 
SUBTOTAAL = 31,19€

 

Er zijn natuurlijk nog een paar verschillende basic artikelen die ik kocht. Voor het ontbijt eten we meestal  een boterham met choco, cornflakes of yohurt met fruit. Als middagmaal boterham met beleg. Ik bak ook zelf mijn brood en koop daarvoor de all-in wit brood bloem van aldi, enkel water toevoegen. Goed voor een brood van 900gr. (+-1 brood per dag)
 
8 kiwi's 1+1 gratis = 1,16€
1pot yoghurt 500gr = 0,49€
4pakjes brood bloem = 1,96€
2 soorten beleg = 2,79€
Pot choco (half per week) = 0,98€
Senseo 18pads(half pakje/week) = 1,25€
 ontbijtgranen (halve doos/week) = 0,89€
2x 5l fles water = 2,18€
6 appels = 2,19€
1kg bananen = 1,35€
6x 1L melk = 3,90€
 
TOTAAL = 17,00€
 

TOTAAL 1 + TOTAAL 2 = 48,19€

Ik hoor jullie al denken halve doos cornflakes? Tja niet dat ik een halve doos koop, ik koop gewoon 1 doos en die gaat 2 weken mee ;-) . 
 
Uiteindelijk heb ik allemaal gezonde(behalve de frietjes dan) en vooral verse gerechten gemaak voor een heel goedkope prijs.Het fruit eten wij als tussendoortje of in yoghurt.
 
Wens je graag een receptje van 1 van de maaltijden, stuur dan gerust een mail of reageer hieonder.
 
Veel succes met jullie weekmenu, 
 
Mom with a blog
 
01-05-2016 20:18

Hallo, 

Het leven word alsmaar duurder, zeker als alleenstaande is het financieel soms een heel moeilijk om binnen budget te blijven. Reden te meer om op de kleintjes te letten. Moet jij ook met minder geld rondkomen dan voorheen? Als je geld wilt besparen, kan het helpen als je begint met een goede planning van je weekmenu. Plan aan het begin van de week precies wat je die week wilt eten. Noteer de gerechten met de ingrediënten en maak op basis daarvan je boodschappenlijst. Vul aan met andere zaken die je nodig hebt en zorg dat je alles in huis haalt. Kijk ook in uw kasten wat je nog staan hebt, wat je eventueel nog kan gebruiken voor een maaltijd te maken. Zo is het gemakkelijker om binnen budget te blijven. Ikzelf als alleenstaande mama met 3 kinderen (waarvan 2 tieners die meer eten dan ik) leef op een weekbudget van 50€ per week voor eten en drinken. (voor 4 pers.)
 
 
Ik ga volgende week mijn menu en kosten daarvan bijhouden en zo tonen hoe ik binnen budget blijf. Volgende week post ik een nieuw blog artikel met het verloop van die week. Startende van maandag tot zondag. Ik schreef al eerder een blog artikel over Goedkoop en gezond eten, in dat artikel vind je al heel wat tips terug om gezond en toch goedkoop te eten. 
 
 
 
Wil je zelf liever niet nadenken over het weekmenu? Dan kan je ook kant en klare low-budget weekmenu's online vinden. Het denkwerk is dan al voor je gedaan.  De meeste gerechten/ snacks die je op mijn blog vind zijn ook low-budget.
 
Zo dit was het voor vandaag, volgende blog is mijn low-budget weekmenu. 
 
mvg, 
Mom with a blog
13-03-2016 12:29

Hallo, 

Ik weet niet hoe het bij jullie is maar ik geniet enorm van de eerste lente zonnestralen. Genietend van een tasje thee of koffie op terras. De warmte voelen op het gelaat, gewoonweg zalig. Een mens word er vrolijk van. 

Ik begin dan ook meer en meer verlangen naar lichte salades, gezonde voeding. Al hou ik ook van de zware winterse comfort food ;-).Maar de zon in mijn bord daar zeg ik ook geen nee tegen. 

Voor Kerst kocht ik voor mijn mama een nieuwe grillpan, de verkeerde dan nog! Het moest inductie zijn ipv keramisch. Maar nu ben ik een grillpan rijker en heb ik een andere voor men mama gekocht. 

Ook al heb ik nog nooit eten gegrild het wekt toch inspiratie op in mij. 

Vandaag koos ik voor gegrilde zalm met een koude sinaasappel-coucoussalade. De couscoussalade leerde ik maken via hellofresh vorige zomer. Echt snel klaar en sindsdien varieer ik in verschillende combinaties voor een koude couscoussalade.

Benodigdheden

(voor 2 pers.)
2 sinaasappels
170gr couscous
350ml groentenbouillon
1thl kaneel 
Olijfolie
Rucola sla
2 stukken zalm
1/2 citroensap
1thl gehakte peterselie
Peper en zout
 

Bereiding

Was de sinaasappel grondig en rasp 2thl sinaasschil.
Pers 1 sinaasappel de andere sinaasappel haal je de partjes eruit. (zie hier hoe het moet -> peller à vif )
Meng de couscous korrels met de zeste van de sinaasappel, kaneel,peper en zout. Voeg de bouillon toe en laat afgedekt wellen.
Laat couscous afkoelen, voeg dan 2el olijfolie, sinaasappelsap en rucola sla toe meng onder elkaar.
Meng 2 el olijfolie en 1 el citroensap in potje en strijk zalm langs beide kanten in. 
Warm grillpan goed op en bak zalm langs beide kanten aan. Kruid met zwarte peper en zout. 
 
Doe de sinaasappel-couscoussalade op het bord en werk af met wat sinaasappelpartjes. 
Leg zalm erbij en werk af met peterselie.
 
 
De couscous kan je best uurtje opvoorhand maken zodat het kan wellen en goed afkoelen in de koelkast. Om de couscous los te maken doe je dat best met een vork als je de olijfolie en sinaasappelsap toevoegd. Rucola doe je pas bij net voor het opdienen anders word het vlug slapjes.
 
Voor de mensen die geen kaneel lusten kan je dit er ook gewoon uitlaten. 
 
Ik hoop jullie er evenveel gaan van genieten als ik!
 
Smakelijk en nog veel zonnestralen genot,
 
Mom with a blog
 
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Onderwerp: Blog

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht